Bron artikel & afbeelding: AD

Jamal en Asuman hebben drie keer 1500 afspraken moeten verzetten en zijn daarom dolblij dat zij vandaag eindelijk klanten mogen gaan knippen in hun gloednieuwe vestiging van kapsalon Haarvisie in de Herenstraat in Wateringen. 

De eerste mensen kunnen woensdagochtend dan eindelijk worden geknipt in de salon van Jamal en Asuman, die samen ook een filiaal in Rijswijk hebben. De nieuwe kapsalon in Wateringen is volgens de eigenaren helemaal coronaproof. Was er geen corona geweest, hadden Jamal en Asuman hun zaak op dezelfde manier ingericht, maar dan puur vanwege de privacy, stellen ze.

,,We hebben al jarenlang een salon in Rijswijk, waar we ooit tien stoelen hadden staan maar nu nog vijf”, begint Jamal zijn verhaal, nadat hij nog even snel een klant te woord heeft gestaan om een afspraak in te plannen. ,,Voor corona kwam, merkten wij al dat mensen meer behoefte hadden aan privacy. Niet iedereen is ervan gediend dat anderen mee kunnen luisteren met gesprekken. Of mee kunnen kijken op een laptop. Wij krijgen veel werkende vrouwen over de vloer.”

Het is hier zó groot dat we makkelijk 25 stoelen zouden kunnen neerzetten, maar we hebben er tien

Jamal, Haarvisie

Twee meter afstand

Waar de meeste kapperszaken het liefst zo veel mogelijk stoelen willen hebben, is het bij Haarvisie precies het tegenovergestelde, benadrukt Jamal. ,,Daarom zochten we een tweede pand naast Rijswijk en kwamen daarvoor in Rijswijk terecht. Het is hier zó groot dat we makkelijk 25 stoelen zouden kunnen neerzetten, maar we hebben er tien. Overal zit minimaal twee meter afstand tussen.”

Vanwege het coronavirus is het volgens Jamal en Asuman helemáál de juiste keuze geweest om het op deze manier te doen. ,,Nu zijn we helemaal coronaproof. Door de grote ruimte is het wel moeilijk om een huiselijke sfeer te creëren, maar volgens mij is dat wel goed gelukt. De entree is warm door de verlichting en aankleding en we doen veel met bloemen en planten. We zitten niet voor niks in het Westland, hè. Klanten krijgen het gevoel dat ze thuiskomen.”

De salon aan de Herenstraat in Wateringen heeft een oppervlakte van ruim 210 vierkante meter. ,,Niet alleen de stoelen, maar zelfs de wasbakken staan minimaal twee meter uit elkaar”, vervolgen de eigenaren. ,,We hebben ook een privé-booth voor mensen die afgezonderd behandeld willen worden. We ‘doen’ namelijk ook bekende Nederlanders. In het toilet staan een kraan en een droger die je niet meer hoeft aan te raken en we hebben een geïntegreerde beautysalon voor verschillende doeleinden.”

De komende weken zit Haarvisie in elk geval al bomvol met klanten die van hun coronakapsel ontdaan willen worden, weet Jamal, die werkt met een wachtlijst. ,,Als iemand ziek is en zich afmeldt, kunnen we de volgende op de lijst een plekje bieden. We werken veel via whatsapp en dat gaat heel erg goed.”

Jamal, Asuman en de medewerkers van Haarvisie zijn helemaal klaar voor vandaag en dolblij dat ze eindelijk open mogen. ,,We hebben drie keer 1500 afspraken eigenhandig moeten verzetten”, verzucht Jamal. ,,Het houdt je van de straat, maar niet op de manier zoals je zou willen. Dus gelukkig kunnen we nu eindelijk echt beginnen.”