Waarom citroen zo goed voor je is!

Citroen is niet iedereen zijn of haar favoriet. Maar… deze kleine vrucht zit echter wel boordevol vitamine C. Daarnaast zijn citroenen goed voor de opname van ijzer in het lichaam. Voor de nodige dosis citroen in je leven kun je een hap nemen uit de gele vrucht, maar dat maakt ‘t leven vrij zuur. Daarom hebben wij wat andere tips voor jullie.

  1. Water met citroen

Je zou ’s ochtends je dag kunnen beginnen met een kop heet water en wat schijfjes citroen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd is dit absoluut geen magische dieettruc, maar eerder een optie om wat meer vitamine C op te nemen. Je drinkt het zo weg. Mocht je het te zuur vinden, dan kun je er eventueel wat agavesiroop of honing aan toevoegen.

  1. Avocado en citroen

Wist je dat als je de helft van een avocado over hebt, je deze nog kan bewaren – zonder dat deze bruin wordt – door er wat citroen over te sprenkelen? Ideaal voor als je later op de dag nog zin hebt in die halve avocado van je overgebleven lunch. Vergeet de avocado pit er niet in te laten! En de citroen over je avocado… is nog eens lekker ook.

  1. Bruiswater met munt en citroen

Vond je het warme water met citroen niet zo verfrissend? Kies dan voor een glas ijskoud bruiswater, met een takje munt en een half uitgeknepen citroentje. Een caloriearm, dus clean drankje, boordevol vitamine C. Altijd goed!

  1. Salade met citroen

Welke salade je ook maakt, negen van de tien keer is citroen een top ingrediënt om een vinaigrette mee te bouwen. Een simpele combinatie is een eetlepel olijfolie, een eetlepel citroensap, peper, zeezout en chilipoeder. Of, wat dacht je van olijfolie, citroen en een theelepel met honing of agavesiroop? Heerlijk! Try it out!

Conclusie: Er zijn bizar veel combinaties mogelijk. Simpelweg wat citroen over je maaltijd sprenkelen doet wonderen, voor zowel de smaak als je gezondheid. Een gouden truc.

Lees meer over een balayage, hairextensions laten zetten of een keratine behandeling

citroen thee haarvisie, balayage haar, Keratherapy