6 tips om je haar goed te verzorgen en haaruitval te voorkomen

Soms kan het even schrikken zijn: een borstel vol haar! Als dit jou bekend in de oren klinkt, kan je haar wat extra verzorging kan gebruiken. Je haar is kwetsbaar, maar je kunt zeker nog wat aan die uitvallende of afbrekende haren doen!

Je haren breken vaak aan de onderkant af, omdat dit zijn de haren zijn die het vaakst zijn blootgesteld aan invloeden van buitenaf, die eigenlijk niet zo goed zijn voor je haar. Denk aan oorzaken als: het vaak kleuren of stylen van je haar of het dragen van elastiekjes.

Dit zijn onze tips om uitvallend of afbrekend haar te herstellen:

Tip 1: vitamines voor je haar

Naast invloeden van buitenaf, zorgt een beter eetpatroon ook voor mooier haar. Eet dus gezond en je haar zal er een stuk voller uitzien! Vitamine A, B, C, D en E doen je haar goed. Zo versterkt vitamine E je haarwortels en vitamine A en B verzorgen je hoofdhuid.

Tip 2: de juiste elastiekjes

Elastiekjes zorgen voor afbreek. En draag je ze toch, kies dan het liefst voor een zachte elastiekje zonder ijzeren verbindingstukje. Ook telefoondraad elastiekjes zijn beter voor je haar dan de ouderwetse elastiekjes.

Tip 3: biotine voor je haar

Biotine wordt ook wel vitamine B7/B8 genoemd en zit vaak in shampoo. Deze vitamine versterkt je huid, haar en nagels.

Tip 4: gebruik conditioner

Gebruik, nadat je shampoo heb gebruikt, ook altijd conditioner. Borstel je haar ook pas als het droog is.

Tip 5: bescherm je haar

Wanneer je het haar föhnt of een krul- of stijltang gebruikt, kun je het beste hittebescherming gebruiken. Smeer gedurende de dag een verzorgende serum in je haar, het legt een beschermend laagje over je haar heen.

Tip 6: laat het regelmatig knippen

Laat regelmatig je haar knippen. En wil je je haar laten groeien, doe dan alleen de puntjes. Het is namelijk zo dat je na een maand al gespleten haar punten kan krijgen. Als je het regelmatig laat knippen hou je gezonder haar.

Al een tijdje niet geweest? Maak een afspraak!

Meer lezen over Haarstyling & Lifestyle

Kapsalon Haarvisie uit Rijswijk, vlakbij Den Haag is een Olaplex salon. De producten van Olaplex zijn favoriet bij ons, omdat het je haar zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant goed verzorgt. Wij hebben echt talloze positieve ervaringen met de producten van Olaplex.

Toe aan een nieuw kapsel? Kijk eens op het Instagram account van Haarvisie uit Rijswijk.