Sneaker dilemma? We got you!

Sneakers zijn al jaren populair. In 2022 is dat niet anders. Voor iedere outfit en gelegenheid is er een perfecte ‘sneaker match’ te vinden. Geen misstap maken dit seizoen? Je leest alles over de 4 populairste summer ‘22 sneaker trends hier, in de nieuwste Haarvisie blog voor mannen.

Kicking it old skool

Let’s take it back to the Sixties. De retro sneaker is een must-have dit jaar. Kies een kleurrijk model voor een fun style element. Mesh en suède zijn kenmerkende materialen voor de retro sneaker. Let op met suède en zomerse buien!

Material world

De textured sneaker maakt een statement. We zien materialen als teddy, canvas en mesh terug in verschillende fashion collecties dit seizoen. Het sneaker design wordt zo basic mogelijk gehouden, zodat de materialen en texturen in de spotlight kunnen staan.

Dunk like Jordan

Deze trend kan je haast niet ontgaan zijn: de throwback basketbal sneaker. In de jaren 80 en 90 was Jordan de ster, nu steelt zijn sneaker legacy de show. Ook de Nike Dunks, high top en low, zijn absolute must haves. Pro tip: schrijf je in op sneaker raffles. Een raffle is een loterij waarbij je, als jij ingeloot wordt, de kans krijgt om de tofste sneakers als eerste te bemachtigen. De releases van nieuwe Jordans en Dunks zijn namelijk binnen no-time uitverkocht.

Dad forever

De typische USA vader is een hedendaags style icoon. New Balance en Nike zijn de frontrunners van de chunky sneaker. Toen luxury modehuizen de sneakers toevoegde aan hun collecties was er geen houden meer aan. De dad sneakers werden verheven tot fashion essential. Match de sneaker met een oversized tee en een loose fit denim en je bent ready to go.

Zoals je leest, er is voor ieder wat wils. Of je nu voor een classy, sportieve of edgy look gaat; de sneaker geeft iedere outfit een fashion upgrade. Ook fijn: veel modellen zijn tijdloos. Happy shopping!