Haarstyling tips

Gezichtsvormen

Er zijn in het kort zeven gezichtsvormen te onderscheiden:

 • Hartvormig
  Als je een hoog en breed voorhoofd hebt en een smalle kin, dan heb je een hartvormig gezicht. Door het haar voller te knippen rond de oren kunt u uw “breder” laten lijken. Door een lange pony vermin-dert u de grootte van uw voorhoofd.
 • Ruitvormig
  Een ruitvormig gezicht herken je aan een smalle kin, een smal voorhoofd en uitstekende jukbeenderen. U krijgt een voller gezicht door uw haar voller te laten op uw voorhoofd en langs uw oren. Een pony camoufleert een smal voorhoofd.
 • Rond
  Wanneer uw gezicht zowel boven als onder uw jukbeenderen breed is dan hebt u een rond gezicht. Door uw haar aan de zijkanten niet te vol te maken, maar juist bovenop uw hoofd meer volume te geven lijkt uw gezicht iets smaller en langer.
 • Peervormig
  Bij een peervormig gezicht is het voorhoofd klein en de haargrens laag. Ook de jukbeenderen zijn breed en laag geplaatst. Door uw haar aan de zijkanten niet te vol te maken, maar juist bovenop uw hoofd meer volume te geven lijkt uw gezicht iets smaller en langer.
 • Ovaal
  Bij een ovaal gezicht kloppen alle verhoudingen precies, uw voorhoofd is niet te hoog en uw jukbeenderen zitten in het midden van uw gezicht. Bij een ovaal gezicht staat vrijwel ieder kapsel goed.
 • Langwerpig
  Een langwerpig gezicht heeft lange en smalle jukbeenderen en vaak hebben mensen met een langwerpige gezichtsvorm ook een lange, dunne hals. Bij dit type gezicht staat een pony over het voorhoofd goed.
 • Vierkant
  Een vierkant gezicht heeft een brede kaaklijn, die gelijk loopt met de breedte van jukbeenderen en voorhoofd. U kunt uw gezicht wat langer laten lijken door uw haar vlak langs uw gezicht te kammen en bovenop wat meer volume te geven.

Haarstyling tips en overige informatie