Nieuw bij Haarvisie: Tanden bleken zonder peroxide!

tanden bleken

Stralend witte tanden krijgen? Het is vanaf nu mogelijk bij Haarvisie! Waar Haarvisie Rijswijk alleen is gericht op haarbehandelingen, gaat Haarvisie Wateringen net dat stapje verder. In onze Wateringse salon is alles gericht op ‘hair and beauty’. Voor veel mensen zijn witte tanden een schoonheidsideaal. ‘’Hoe witter de tanden, hoe mooier!’’ Daarom biedt Haarvisie Wateringen tanden bleken nu ook aan als beautybehandeling. In dit artikel alles wat je moet weten als je jouw tanden wilt laten bleken.

Tanden bleken, hoe zit dat precies?

Kort gezegd zijn er twee manieren om tanden te bleken. Enerzijds kun je dit doen bij een tandartspraktijk en anderzijds kun je het laten uitvoeren in een schoonheidssalon, beauty center, mondhygiënist(e) of bij een praktijk die gespecialiseerd is in bleken. Het verschil? Dat is de stof die wordt gebruikt bij het bleken, de bleekgel.

Tandartsen bleken tanden met waterstofperoxide (ook wel: peroxide). Voor 2012 mochten zij hiervoor een best hoge concentratie van peroxide gebruiken, maar door wet- en regelgeving is dit na 2012 teruggebracht. Hierdoor nam ook de effectiviteit van het bleken af. Tanden werden simpelweg minder snel wit. Daarnaast is bleken met peroxide in de regel wat duurder, risicovoller (pijnklachten) en (nu) minder effectief.

Schoonheidssalons, beauty centers en bleekpraktijken mogen sinds 2012 werken met bleekgel die een minimale concentratie van waterstofperoxide bevatten. Maar steeds meer salons en en praktijken gebruiken peroxidevrije gels. Deze peroxidevrije gels bevatten een minimale concentratie Sodium Perborate of een hoge dosering Sodium Bicarbonaat. Ook Haarvisie maakt gebruik van peroxidevrije gels.

Tanden bleken bij Haarvisie, alles wat je moet weten

Wil je je tanden laten bleken bij Haarvisie? Dan is het goed om te weten dat wij peroxidevrije gel gebruiken in combinatie met LED-licht. Hierdoor wordt het glazuur niet aangetast. Ook vullingen worden niet aangetast. De gel is compleet veilig, zelfs voor mensen met gevoelige tanden. Je kunt dus ook meerdere behandelingen nemen om het beste resultaat te krijgen. Ook het LED-licht is overigens 100% veilig. Je zult achteraf dus ook geen last krijgen van gevoelige tanden.

Een tandenbleek behandeling bij Haarvisie Wateringen bestaat doorgaans uit meerdere sessies. Een sessie duurt ongeveer 20 a 25 minuten. Afhankelijk van de kleur van je tanden zou je na 3 sessies (achter elkaar) al goed resultaat moeten zien. Na een eerste behandeling kleurt het gebit (gemiddeld gezien) al tussen de 2 en 4 tinten lichter.

Na je tanden gebleekt te hebben zal het natuurlijk wel weer langzaam verkleuren. Natuurlijk omdat je eet, drinkt en misschien ook rookt. Maar ook mondverzorging speelt mee. Poets je je tanden (vaak)? Flos je? Ga je geregeld naar de tandarts? Dit soort factoren spelen allemaal een rol in de kleur van je tanden. Hoe beter jij je mondhygiëne op orde hebt, des te langer je zult genieten van je natuurlijke tandkleur. 

Wij beloven geen modellen-lach. Je krijgt bij bleken met peroxidevrije gel je natuurlijke tandkleur terug. En had je van jezelf al geen modellen-lach, dan zal deze ook niet spontaan tevoorschijn komen. Wel kun je ervan uitgaan dat je de natuurlijke schoonheid van je tanden terugkrijgt. Dat is ook waarom de meeste mensen hun tanden willen bleken. En dat is ook precies de reden waarom wij deze beautybehandeling aanbieden!

Zijn er dan helemaal geen nadelen bij peroxidevrij tanden bleken? Niet echt nee. Het enige dat we kunnen aangeven is dat verkleuring van tanden sneller plaatsvindt vergeleken met bleken met peroxide. Maar dit is sterk afhankelijk van jouw eet- en drinkgedrag en de manier waarop jij jouw tanden verzorgt. Er is trouwens ook speciale tandpasta om het verkleurproces te vertragen. Hiermee kun je je ‘nieuwe’ tanden goed onderhouden.

Maak nu je afspraak!

Wil jij je tanden bleken? Maak dan nu een afspraak bij Haarvisie Wateringen. Of stuur een WhatsApp. De bleekbehandeling met peroxidevrije gel is qua kosten voordeliger, volkomen veilig, effectief en pijnloos! 

Er zijn dus genoeg redenen om je tanden te laten bleken. En kom je toch al voor een korte haarbehandeling, dan kun je voor of na je knipbehandeling bleken. Kom je voor een lange haarbehandeling? Dan kun je je tanden bleken tijdens de inwerktijd.