Menswear trend report 2022: de zonnebril

Voor de aankomende festivals, de eindeloze dagen op het strand of om jouw outfit af te stylen: de zonnebril is iedere zomer weer onmisbaar. Met de opkomende zonovergoten dagen in zicht is het tijd om jullie mee te nemen op een trend journey naar jouw persoonlijke perfecte match. Klaar om te shinen, mannen?

Keep in Mind

We beginnen met een aantal basic tips om extra aandacht aan te besteden tijdens het shoppen naar jouw nieuwe summer buddy:

De vorm van jouw gezicht
De ene bone structure is de andere niet. Bij een ronde gezichtsvorm kan een rond montuur snel botsen, terwijl een robuuster, rechthoekig model juist jouw sterke punten zal benadrukken. Hello cheekbones!

De kleur van het montuur
Let goed op de balans van de montuur kleur met jouw huidskleur, inclusief ondertoon. Een fel oranje montuur zal minder goed bij de huid met een peachy ondertoon passen, terwijl het de perfecte pop of color is voor een olijfkleurige huid.

De trends van het seizoen
Alhoewel personal style nooit uit de mode gaat is het goed om de focus te houden op de trends van het komende seizoen. De accessoires trends zijn vaak afgestemd op wat er speelt in de fashion wereld en zullen daarom goed bij jouw zomer outfits passen. 

De zonnebrillen trends voor dit seizoen

Jouw gezichtsvorm en kleur voorkeur zijn geheel persoonlijk, maar met de trends van het seizoen helpen wij jou graag op weg. Hieronder een shortlist van onze personal faves:

  • Round, round baby

Ronde vormen, gekleurde glazen, kunststof monturen: de trend van vorig jaar zet zich voort deze zomer. Kenmerkend voor deze opvallende trend: hoe meer kleur, hoe beter!

  • Be your own Pilot

Inmiddels onmisbaar in het straatbeeld: de pilotenbril. Dit model is, in verschillende uitwerkingen, al jaren een hit. Of je nu voor de matte versie, de spiegelglazen of het flashy gouden randje gaat, met de pilotenbril zit je altijd goed. Deze veelzijdige zonnebril doet het goed op zowel het strand als op een mooi feestje. Ook fijn: dit model past perfect bij uiteenlopende gezichtsvormen. 

  • Taking it back

De eye catcher van dit seizoen: retro brillen. Matchend met de retro kleding collecties van deze zomer, zijn deze brillen onmiskenbaar trendy. Een vol montuur waardoor het uiterlijk van de bril zwaarder en robuuster oogt geeft je look gelijk een upgrade. Het opvallende model werkt goed op festivals om een fashion statement te maken, maar is net zo gangbaar voor everyday gebruik. 

In welke trend denk jij je ultieme summer match gevonden te hebben? Laat je inspireren door ons moodboard en nog 1 tip van ons, die eigenlijk voor ieder seizoen telt: don’t be afraid to shine!