K18, wat is het en waarom is men zo lovend over dit product?

Je haar maakt iedere dag van alles mee, zoals zon, zee, strand, regen en wind. Maar ook thuis en in salons blijft je haar niet ongedeerd; je kleurt je haar, je föhnt je haar, je gebruikt misschien een stijltang en de kans is ook groot dat je verschillende producten gebruikt bij styling en verzorging. Al deze zaken hebben direct invloed op de staat van je haar. Daarom is haarverzorging zo belangrijk. Vandaar dat we bij een kleurbehandeling bijvoorbeeld ook altijd Olaplex adviseren, zodat het haar -ondanks de behandeling- zo sterk, gezond en soepel mogelijk blijft.

Sinds de hype van Olaplex was het een tijdje stil in de wereld van haarverzorging. Maar K18 heeft daar verandering in gebracht. Dit -nu al iconische- haarverzorgingsmerk is een ware revolutie gebleken. Daarom besteden we er nu ook aandacht aan, wij zijn fan! Echt fan! Want als je het ons vraagt is K18 here to stay. Sterker nog, de kans is nog best groot dat dit wondermiddel Olaplex wereldwijd zal gaan vervangen. Wat K18 is en waarom dit merk zoveel besproken wordt; lees je in deze K18 blog special.

Wat is K18?

K18 Biomimetic Hair Science, ook wel bekend als K18, is een verzorgingsproduct dat wordt gebruikt voor haar herstel. K18 is naar verluidt het eerste haarmasker dat een blijvend effect biedt. Dit komt door het gebruik van biomimetica. 

Voor de geïnteresseerden: volgens Wikipedia is biomimetica ‘…de wetenschap en de kunst, gebaseerd op 3,8 miljard jaar evolutie, van het imiteren van de beste biologische ideeën in de natuur om menselijke toepassingen uit te vinden, te verbeteren en duurzamer te maken.‘ 

Wil je meer weten over deze wetenschap en de toepassing op K18, bekijk dan ook zeker even dit filmpje:

K18 zegt op de eigen website dat ze 10 jaar lang onderzoek hebben gedaan om ervoor te zorgen dat ze beschadigd haar terug konden krijgen naar de oorspronkelijke, veerkrachtige staat. Anyways, met deze technologie is het ze gelukt om (beschadigde) keratine ketens in het haar opnieuw met elkaar te verbinden en op te vullen – als ze verbroken waren. Super interessant, toch? Maar is dat dan ook echt zo en werkt het product? Kort antwoord: Ja, daar lijkt het wel op!

Dit is waarom mensen zo lovend zijn over K18

K18 kan op ieder haartype en iedere haarkleur toegepast worden. Ook maakt de staat van het haar niet uit. Sterker nog, hier zegt K18 het volgende over: ‘Hoe meer beschadigingen in het haar, hoe groter het resultaat’. Onze eigen ervaring is dat dit klopt. 

Wij hebben gemerkt dat K18 het haar herstelt, soepel maakt en zijdezacht gevoel geeft. Ook voelt en oogt het haar sterker en gezonder na een behandeling met K18. De formule lijkt een soort 2.0 versie van Olaplex, die diep doordringt in de buitenste laag van het haar, en daarbij ook de haarschubben kalmeert en poreusheid van het haar tegen gaat. Daarbij werkt K18 ook nog eens supersnel en efficiënt. Het product heeft enkele minuten nodig om het haar te herstellen. Je hebt daarbij heel weinig product nodig. En ook niet onaardig; je hoeft het niet uit te wassen!

Door de werking van het moleculaire herstel haarmasker van K18, is dit product -net als Olaplex- ook zeer geschikt als voorbehandeling bij specialistische behandelingen, zoals een kleurbehandeling. 

Maar je hoeft K18 niet alleen te gebruiken bij haarkleuring. Kleur je je haar niet, dan is de kans alsnog groot dat je beschadigingen oploopt door andere dingen, zoals styling methodes en droogmethodes. Ook dan is K18 aan te raden als losse behandeling. 

Welke producten biedt K18 allemaal aan?

K18 heeft op dit momenteel de volgende producten in het assortiment:

  • Professional Molecular Repair Hair Mist (voor salongebruik)
  • Professional Molecular Repair Hair Mask (voor salongebruik)
  • Leave-In Molecular Repair Hair Mask (voor thuisgebruik)
  • Leave-In Molecular Repair Hair Mask Mini Pack (voor thuisgebruik)

Wil je meer weten over de verschillende formules, neem dan zeker even contact op met Haarvisie, of vraag je stylist ernaar in een van onze salons. Maar wat we in ieder geval kunnen zeggen over alle producten van K18, is dat ze siliconenvrij zijn, geen sulfaten en parabenen bevatten, dermatologisch getest zijn en ook nog eens vegan zijn. Dit maakt het toch wel een uniek product waar je zeker eens kennis mee zou moeten maken. Maak hier je afspraak!

Haarvisie en K18, deze behandelingen bieden we aan

Ben je nu toch wel benieuwd geworden naar K18 en wil je weten of het ook wat voor jou is? Neem dan contact met ons op! In onze salons kun je op twee manieren kennis maken met K18. 

Wij bieden een K18-behandeling aan. Dit is een ‘losse’ behandeling om je haar weer sterk, glanzend, zacht en soepel te maken. Combineer deze behandeling bijvoorbeeld met je was-, knip- en föhn behandeling – voor een nog beter resultaat.

Daarnaast kun je K18 ook combineren met een specialistische behandeling, zoals bij het kleuren van je haar. Op deze manier wordt je haar zo min mogelijk beschadigd en krijg je een nog beter eindresultaat. Maak nu je afspraak met K18!

Wil je nou meer weten over K18 of ben je benieuwd naar de mogelijkheden (al dan niet voor bij je normale behandeling)? Neem dan contact op, zet het in de opmerkingen bij het maken van een afspraak of vraag ernaar bij je stylist.