Iedereen houdt van deze klassieker: de Ballerina Bun!

De titel zegt het al; je kunt niet misgaan met de ballerina bun. Het is niet alleen een praktische haarstijl, maar het is er ook een die fashionable kan zijn. Wat de ballerina bun is, hoe je deze look creëert en hoe je kunt variëren voor een modieuze twist, dat lees je in deze blog. Veel leesplezier!

Wat is de Ballerina Bun?

De Ballerina Bun, ook wel bekend als de Ballet Bun, is een traditionele haarstijl die gedragen wordt door (je raadt het al) ballerina’s. Het doel van deze look is het accentueren van de lengte van de nek van de ballerina, op een dusdanige manier dat het haar niet in de weg zit voor de danseres. Maar het haar mag ook niet afleiden voor de docent of het publiek. Om dit te bereiken wordt het haar bij een ballerina bun in een stijlvolle knot gedragen.

Hoe creëer je de ballerina bun?

We hebben een stappenplan voor je om de ballerina bun te stijlen. Lukt het niet in 1 keer? Geen zorgen, oefening baart kunst, dus blijf proberen en je zult zien dat het na een paar keer een stuk soepeler gaat.

  1. Zet je haar strak in een hoge paardenstaart
  2. Verdeel het haar uit de staart in twee of meer gelijke delen
  3. Zorg ervoor dat de haardelen netjes en recht zijn
  4. Gebruik eventueel een goede moisturizer als stylingproduct en kam of borstel het product goed door ieder haardeel
  5. Vlecht of draai ieder deel over elkaar heen, om de knoop van de paardenstaart heen (dus in een soort donut vorm). En blijf, gedurende dit proces, gebruik maken van bobby pins om de vlechten in een knot te houden.

Optioneel: gebruik een gel (met stevige hold) en een kleine borstel om uitstekende haartjes rondom de zijkanten in de bun te verwerken.

Check ook zeker onderstaande Youtube Video.

De Balletcore Trend

Sinds het succes van de balletfilm ‘Black Swan’ uit 2010 zien we af en aan fashion trends opduiken die iets te maken hebben met ballet. Denk bijvoorbeeld aan de ‘ballet flat’ schoen, zwarte oogschaduw en de ballerina sleaze kleding trend.

Maar ook op gebied van haarmode is er een variant van de ballerina bun die super trendy is geworden: de Balletcore. Deze stijl is er al wat langer; voorgaande generaties hebben er vaker mee gelopen, maar de look is weer helemaal terug. Hoe je ‘m creëert? Als je haar goed gehydrateerd is en klaar is om in model gebracht te worden, begin je door een scheiding te maken. Daarna kam of borstel je je haar naar achteren in de zogenaamde ‘barbie’ positie, zoals je een hoge paardenstaart zou zetten. Je pakt en bindt je haar vervolgens vast met je favoriete strikje of elastiek, om je haar mooi op z’n plek te houden. Vervolgens draai je het haar vanuit een paardenstaart in een mooie bun. En natuurlijk mag je tussendoor speldjes gebruiken om het haar vast te zetten. Het hoeft niet strak en flawless, zoals bij de klassieke ballerina bun. Integendeel, bij de Balletcore is het concept hetzelfde, maar is er juist enorm veel ruimte voor tweakjes.

De stijl is heel flexibel, en bijna iedereen kan ‘m dragen. Let er wel even op hoe je de Balletcore draagt, door rekening te houden met je gezichtsvorm. Probeer je gezicht, bij een wat rondere gezichtsvorm, bijvoorbeeld te framen door twee plukken haar uit te laten aan de bovenkant van je haarlijn. En zo kun je zelf verder experimenteren voor de ultieme Balletcore die bij jou past. Er zijn namelijk geen regels!