haar verven, quick in hair, balayage, haar fohn

Met een goede haar fohn maak je jouw kapsel af

met een goede haar fohn kun je Modelföhnen, scrunchen, kneden of blowen. Om je haar te föhnen of modelleren kun je gebruik maken van verschillende technieken. Het is maar nèt welk type kapsel je wilt hebben.

Haar in model fohnen

Bij modelföhnen föhn je het haar in het gewenste model. Daarvoor kun je een ronde en/of een platte borstel gebruiken, zo krijgt je kapsel namelijk meer volume. ‘Blowen’ is bijna hetzelfde als drogen, echter bij blowen hou je vooral rekening met de valling van je haar (zodat je kapsel toch iets meer stevigheid en richting krijgt).

Scrunchen

Föhnen en kneden tegelijk kan bij ‘scrunchen’, een techniek die meestal wordt gebruikt om het haar een wild effect te geven. Het haar wordt bij de huid gedraaid en zo ontstaat een spiky effect (wilde punten).

Haar fohn, haar kneden

Heb je meer beweging in het haar en wil je toch een kapsel met niet te veel volume? Dan kun je het haar met je handen kneden terwijl je het föhnt. Lastig? Je kapper geeft je graag wat tips!

Niet té warm. Let bij het föhnen overigens wél op de warmte en houd de föhn niet te dicht bij je hoofdhuid. Te warm föhnen kan namelijk je haar uitdrogen en de huid verbranden.

Voor een extra bescherming kun je vóór het föhnen wat versteviging/mousse in het haar aanbrengen, voor ieder haartype is er wel een passend product. Na het föhnen styl je je coupe met wat haarlak, gel of wax.

Hairstyling tips: beste kapper Den Haag

Kijk voor meer Haar inspiratie en hairstyling tips op het Pinterest account van Haarvisie, beste kapper Den Haag.

Bij trendy langer haar voor heren kan je trouwens een haar fohn ook goed gebruiken.

Lees het volgende artikel: 6 fouten die je kan maken bij het fohnen van haar.