Natuurlijke haarverzorgingsproducten

Gebruik natuurlijke haarverzorgingsproducten Om je lange haar in top conditie te houden is het belangrijk om het regelmatig te wassen. Hiervoor ontwar je het haar goed, bijvoorbeeld met een grote kam met wijd uitstaande tanden of een ontwarborstel. Was je haar rustig, om klitten en knopen te voorkomen. In principe kun je dezelfde shampoo gebruiken als bij kort haar, maar een extra verzorgende shampoo mag ook. Schuimt de shampoo niet? Gebruik dan liever niet te veel shampoo, maar was het haar gewoon nogmaals. Voorzichtig kammen. Je haarpunten zijn het oudste gedeelte van je haar en dus droger. Na het wassen kunnen er snel klitten ontstaan.

Kam je haar rustig met een goede borstel

Dit kun je voorkomen met crèmes en conditioners die je haar na het wassen verzorgen. Vervolgens kam je je haar rustig. Je begint onder bij de punten en eindigt bovenaan. Elastiekjes om het natte haar…nooit meer doen! Vochtig haar is namelijk opgezwollen en elastiekjes kunnen het haar dan beschadigen. Föhnen is een snelle oplossing om je haar droog te krijgen. Het kan echter wel slecht zijn voor je haar! Föhn je haar daarom niet te warm en werk laagje voor laagje van onder naar boven. Tip: hang eerst met je hoofd voorover om zo de onderste lagen van je haar te föhnen en daarna naar achteren voor de bovenste lagen. Ook hier geldt: extra voorzichtigheid geboden!

Om je lange haar te stylen kan je gebruik maken van meerdere stylingproducten. Allereerst pak je schuim ofwel mousse; dit verstevigt niet alleen je haar, maar beschermt je haar ook bij het föhnen. Daarna geef je je coupe met gel of wax accenten. Heb je het gevoel dat je haar inzakt? Knijp dan regelmatig met je handen in je haar. Heb je echter korter haar? Gebruik dan extra strong stylingproducten; een gum of pasta. Dit zijn kauwgomachtige producten, die je in je haar kneed. Ze verharden je haar en geven je een ‘unbreakable-look’.

Meer lezen over Haarstyling & Haarverzorging