Herstel, reinig en verzorg je haar met K18!

We krijgen de laatste tijd veel vragen over K18. Zo vragen jullie bijvoorbeeld of K18 beter is dan Olaplex? Of wat K18 nu eigenlijk doet voor je haar? Maar ook of K18 ‘het waard is’? En bijvoorbeeld of K18 op droog haar gebruikt kan worden? Uiteenlopende vragen dus, zowel over K18 behandelingen in de salon als over K18 gebruik voor thuis. Het is alweer een tijdje geleden dat we over K18 hebben geschreven, dus daarom hebben we dit item voor jullie geschreven om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. En dat hebben we met alle liefde gedaan, want K18 is echt de moeite waard! Hiermee hebben we meteen een van de vragen beantwoord ;-) Snel door met de rest, veel leesplezier!

Wat is K18?

K18 is een merk gespecialiseerd in haarverzorging, met de nadruk op herstel van beschadigd haar. De producten van K18 zijn gebaseerd op een revolutionaire technologie die gebruik maakt van biomimetica. Wil je hier iets meer over weten? Lees dan ook nog eens onze eerdere blog met meer informatie en uitleg over K18. Het komt erop neer dat K18 in staat is om haar dat beschadigd is, effectief te herstellen en langdurig te beschermen.

K18 producten

Welke producten heeft K18?

K18 biedt verschillende soorten producten aan, voor zowel thuisgebruik als voor salongebruik. Over producten van K18 die je thuis kunt gebruiken (zoals shampoos, sprays, mists en olie) kun je online meer dan genoeg informatie vinden. Voor shampoos van K18 geldt over het algemeen dat ze goed reinigen, hoogwaardig zijn en ‘vriendelijke’ ingrediënten bevatten. Ditzelfde geldt voor de K18 Mist en de K18 Molecular Repair Hair Oil; het zijn producten die, vergeleken met andere producten en andere merken, toch een stapje voor hebben. 

In de salon gebruiken wij de leave-in herstellende hair mask van K18. Het haarmasker van K18 is geproduceerd om je lokken sterker en gezonder te maken. Tijdens onze complexe kleurbehandelingen voegen we K18 toe aan de kleuringen, zodat het haar zo min mogelijk beschadigd raakt tijdens de behandeling. En gezonder haar houdt natuurlijk langer kleur vast dan haar waarbij de haarschubben heel erg open staan.

Als je een complexe kleurbehandeling krijgt bij Haarvisie, geven wij jou ook K18 mee voor onderhoud thuis. Het is belangrijk te weten hoe dit werkt – en dit wordt in de salon ook door de behandelend stylist uitgelegd. Maar mocht je dit alvast willen weten: 

Als je het haar gewassen hebt, maak je het handdoekdroog. Dan breng je een kleine hoeveelheid K18 aan in je haar. Je hebt niet veel nodig. Kam het product vervolgens door het hele haar heen, zodat het overal zit. Dan blijf je er 4 minuten vanaf en daarna kun je er alles mee doen wat je normaal ook doet – je hoeft geen conditioner te gebruiken. 

In onze ogen is het masker van K18 een uitstekend product; het haar wordt intens hersteld en bovendien brengt het product pijlsnel elasticiteit in het haar. Bijkomende effecten van het K18 haarmasker zijn (onder andere) dat het haar wordt verzacht en dat het makkelijker te hanteren is (het ‘ontwarrende’ effect).

Conclusie: het aanbod van K18 is divers. Er komen en gaan ook nieuwe producten, maar voor alle K18 producten geldt dat ze zijn gericht op zacht, soepel, schoon, sterk en veerkrachtig haar.

Voor welk haartype is K18 geschikt?

K18 is geschikt voor ieder haartype, en ook voor iedere haarkleur. Het maakt daarnaast niet uit of je haar beschadigd is of niet. Naar verluidt is de sterkte van het effect juist afhankelijk van de beschadiging. Met andere woorden: hoe meer beschadiging, des te beter het effect van K18 is.

Is K18 beter dan Olaplex?

De werking van K18 en Olaplex zijn vergelijkbaar, dus het is niet zozeer dat K18 beter is. Het grote verschil tussen Olaplex en K18 zit ‘m in de manier waarop de producten toegepast moeten worden. En dan moeten we (sorry Olaplex) toch echt wel concluderen dat K18 veel eenvoudiger in gebruik is dan Olaplex. Niet alleen voor ons in de salon maar ook voor thuisgebruik. Wil je Olaplex gebruiken, dan is het proces complex – terwijl het bij K18 veel makkelijker is en je aanzienlijk minder lang hoeft te wachten voordat het proces klaar is. Mede hierdoor is K18 de nieuwe standaard geworden in onze salons (voor, tijdens en na complexe kleurbehandelingen). 

K18 werkt onwijs snel, vergt niet een grote hoeveelheid product en het zorgt gewoon voor uitstekende resultaten. Het haar voelt na gebruik van K18 echt soepel en zacht aan, met een mooie glans.

Kan K18 op droog haar?

Of K18 toegepast kan worden op droog haar hangt af van het product. In de regel geldt bijvoorbeeld voor de K18 Mask dat deze op handdoekdroog haar (dus nog niet helemaal kurkdroog) toegepast dient te worden. En datzelfde geldt ook voor de mist. Maar voor de olie van K18 kan het weer op zowel droog als vochtig haar. Er zijn verschillen tussen producten. Daarom is het ook goed om zo veel mogelijk te vertrouwen op je haarstylist of op je salon. Als professionals weten wij als de besten hoe je producten toe moet passen.

K18, zitten daar ook parabenen en sulfaten in?

K18 bestaat uit zowel natuurlijke als synthetische ingrediënten. Maar K18 producten bevatten geen parabenen, formaldehyde (of donoren hiervan), sulfaten, siliconen, natriumchloride en ook geen kunstmatige kleuren.

We hopen dat je wat wijzer bent geworden en nu meer weet over K18, de werking, de producten en de toepassing ervan. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je die natuurlijk aan ons stellen in de salon! En wil je een K18 behandeling inplannen, dan kun je online direct een afspraak maken. Ook als je een andere behandeling wilt inplannen, kun je dat direct plannen, bijvoorbeeld via WhatsApp. Tot snel!