Heren, zo kies je jouw ultieme zomercoupe en deze producten gebruik je daarbij!

Je denkt na over een nieuwe coupe voor de zomer en najaar. “Wat zal ik gaan doen? En welke producten horen daarbij?” Wij leggen de trends van de producten aan je uit.

Producten trends voor bijvoorbeeld de klassieke pompadour zijn pomades op waterbasis. Makkelijk uitwasbaar, stevige styling en glans. Minpunten zijn dat ze niet restylable zijn. Je kan dus niet de hele dag met je handen door je haar.

Als je gaat voor een texturized kapsel of coupe zoals Lil Kleine zou je gebruik kunnen maken van een zoutspray. Breng het aan voor het föhnen en scrunch het haar. Scrunchen is eigenlijk met de palm van je hand op de hoofdhuid draaien tot het haar droog is. Daar krijg je een texturized coupe van. Er zit behoorlijk wat stevigheid in als je de zoutspray gebruikt. Daarna zou je gebruik kunnen maken van volume poeders aan de huid. Als je daarmee klaar bent kan je het haar altijd afwerken met een matte clay, molding paste of een cement clay. 

Of je gaat voor de lange of halflange coupe. Die kan je slicked back dragen – helemaal glad naar achter. Wat je dan doet is je haar handdoek droog maken en alsnog de pomade erin op waterbasis. Dan gebruik je een kam. Gebruik eerst een fijne kam om het haar glad naar achter te krijgen en dan een grove kam om het wat meer texture te geven en om het wat natuurlijker naar achter te laten vallen.

Je zou ook kunnen kiezen voor wat meer beachwave. Als je dat gebruikt dan zou je het haar op kunnen laten drogen of licht aan drogen met de föhn. Gebruik daar een zoutspray bij. Als je dat gebruikt kan je daarna altijd nog kiezen uit een krullen crème als je ‘m ietsjes vettiger wilt hebben. Of als je echt een beach effect wilt creëren kan je een droge poeder gebruiken. 

Als je gebruik wilt maken van een föhn kijk dan heel goed naar de juiste producten en de technieken die je gaat gebruiken. Ga je dus voor een slick back dan handdoekdroog haar, een pomade in het haar en daarna eerst een fijne en een grove kam, zoals ik ‘m net al uitlegde. 

De pompadour of de texture coupe beginnen allebei met de föhn en zoutspray. Alleen bij de pompadour gebruik je een föhn borstel bij waarbij je ‘m iets aanzet aan de huid zodat er volume in zit als het haar droog is. Voor de afwerking kan je kiezen: een pomade voor de glans of wil je een wat drogere afwerking een cement clay – daar krijg je een stevige look van en een mat effect. 

Als je de texturizer wilt gebruiken dan scrunch je het haar zoals ik ‘m net uit heb gelegd en verzorg je de styling met een volume poeder en een matte clay of molding mud. Tegenwoordig is het fixeren van het haar een must. Je hebt je eigen haarlak, geen zoete luchtjes van je vriendin, gewoon een goede haarlak die mat is of net een klein beetje glans bevat maar meer ook niet. Je sprayed het in het haar of over het haar heen zodat je je look fixeert.

Nu ben je klaar. Je haar is on fleek en ready to go, succes gents!!