Haarverzorging bij mannen: deze 4 fouten ga jij niet (meer) maken!

Goede haarverzorging is super belangrijk. Je bent misschien pas naar de kapper geweest en je bent met een frisse coupe thuisgekomen. ‘En dan?’, zul je misschien denken. Nou, dan is het vooral belangrijk dat je je haar goed verzorgt. Ook is het goed om stil te staan bij de producten die je gebruikt. We zien het helaas nog te vaak dat mannen de basisregels bij haarverzorging en -styling nog niet helemaal onder de knie hebben. Maar no worries! Deze blog special is speciaal voor jullie, gentlemen! We bespreken 4 veelgemaakte fouten, zodat jij deze niet (meer) maakt straks!

Was je haar zeker niet iedere dag

Je komt dus thuis na een behandeling bij de kapper en diezelfde avond stap je lekker onder de douche. Misschien was je je haar ook meteen. Helemaal goed natuurlijk, maar was je haar niet te vaak. Veel mannen douchen iedere dag en nemen daarbij ook hun haar mee. Doe dit niet elke dag. Je hoofdhuid geeft natuurlijke oliën af die helpen het haar gezond te houden. Was je je haar iedere dag, dan verstoor je dit natuurlijke verzorgingsproces.

Daarbij kan de shampoo die je gebruikt ook natuurlijke voedingsstoffen uit je haar weghalen. Daardoor worden je haar en hoofdhuid droog en zul je ook sneller last krijgen van schilfertjes. Was je haar daarom om de twee à drie dagen. En heb je heel dik haar en weinig talgproductie? Dan kun je 3 dagen aanhouden. Ook mannen die van nature droog haar en/of krullen hebben kunnen net iets vaker een wasbeurt overslaan.

kapper Rijswijk, kapper Den Haag, herenkapper Den Haag

Gebruik ‘schone’ verzorgingsproducten

En om nog even bij het wassen van je haar te blijven, let op de hoeveelheid shampoo die je gebruikt. Je haar heeft maar een klein beetje shampoo nodig om goed schoon te worden. Let ook goed op welke shampoo je gebruikt. Veel ‘huis, tuin en keuken’ shampoos die je bij de drogisterij koopt, zijn niet altijd even vriendelijk voor je haar en hoofdhuid. Ze bevatten vaak stoffen die je liever niet wilt, zoals parabenen, siliconen en parfum. Verder raden wij je aan om wekelijks óók een conditioner te gebruiken. Zo wordt je haar gevoed, kan het sneller herstellen en wordt het ook beter beschermd. Wil je meer weten over goede shampoos en conditioners? Laat je dan zeker adviseren door jouw haarstylist.

Let goed op als je je haar föhnt

Kom je uit de douche, dan kan het zomaar zo zijn dat je snel ready en steady moet staan. Veel mannen die hun haar zo snel mogelijk droog willen krijgen, gebruiken daarom vaak een föhn. En dat is helemaal prima. Maar pas goed op dat je niet te heet föhnt. Hou een normale warmtestand aan (het liefst lauw of zelfs koud), bewaar afstand en concentreer niet te lang op dezelfde plek. Te heet föhnen kan namelijk leiden tot beschadiging van het haar. Hetzelfde geldt ook voor onder de douche, dus ook niet te heet douchen mannen!

Neem een wet look niet te letterlijk

Als je bovenstaande fouten hebt vermeden, sta je met je goed verzorgde haardos voor de spiegel. En dan komt het allemaal aan op styling. Maar wat veel mannen niet weten, is dat de meeste haarproducten niet zijn gemaakt om toe te passen op nat haar. De meeste styling producten hechten namelijk niet goed op nat haar. Dep (!) je haar dus altijd ‘handdoek droog of volledig droog’. En wil je weten welke stylingproducten je dan het beste kunt gebruiken? Check dan deze blogspecial over stylingproducten voor mannen

Zo…nu weet je welke fouten je niet (meer) moet maken bij het verzorgen en stylen van je haar. Veel succes met het toepassen van onze tips en adviezen. En wil je meer tips krijgen of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.