Geef je look een finishing touch met deze sieradentrends voor 2024

Wil je een fabulous look? Dan weten jullie allemaal natuurlijk al dat je kapsel hierbij de echte eyecatcher is. En natuurlijk spelen kleding en make-up ook een grote rol. Maar heb je onze blog de laatste jaren een beetje in de gaten gehouden, dan weet je ook dat accessoires -en sieraden in het bijzonder- ook erg belangrijk zijn. Want welke oorbellen draag je? En what about ringen?! Ga je voor subtiel of over the top? Wij zochten voor je uit wat de laatste trends zijn voor sieraden dit jaar. Zo geef jij jouw look de ultieme finishing touch! Ready? Daar gaan we dan!

Mismatched oorbellen

We beginnen met misschien wel de meest opvallende sieraden trend voor dit jaar: Mismatched Oorbellen. Oftewel, een combinatie van twee verschillende soorten oorbellen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Dus je kunt gaan voor een combinatie van een oorbel en een knopje, oorbellen met verschillende soorten hangers of twee verschillende soorten oorringen. Als het aankomt op oorbellen dus geen twinnies meer dus, maar sisters (of brothers). Mismatched oorbellen zijn vaker trending geweest, en ook dit jaar zul je dus vaker terug gaan zien in het straatbeeld.

Floral style

Een andere opvallende sieraden trend voor 2024 is toch wel ‘Floral’: alles in het teken van bloemen. Deze trend kun je toepassen op mismatched oorbellen, maar ook op bijvoorbeeld een armbandje of als hanger aan een leuke ketting. Het is niet voor niets dat de bloementrend bij sieraden (weer) is opgebloeid. Bloemen zijn super vrolijk en kleurrijk, en ze staan ook eeuwenlang symbool voor liefde, waardering en warme herinneringen. Iedere bloem heeft weer een andere symbolische betekenis en dit kun je op die manier ook toepassen bij je sieradenkeuze. Geen regels! Helemaal top om te kiezen voor een ketting met een oversized bloemenhanger. Maar je kunt ook gaan voor een ‘bloemige’ stoffen choker ketting of een mooie antieke bloembroche. Aan jou de keuze hoe je wat extra Flower Power toevoegt aan je look.

Multi Row sieraden

Dit jaar gaan we voor iets uitbundiger zoals je in de trends hierboven hebt gelezen. En daar hoort ook de Multi Row trend bij. Multi Row sieraden zijn sieraden die gevormd zijn door meerdere eensoortige sieraden in één. Deze stijl zien we vaak terug in ringen en kettingen, waarbij de ring of ketting dus wordt gevormd door meerdere ringen of kettingen aan elkaar; een echt feestje dus! Hier maak je dit jaar echt een statement mee en ze zijn ook super mooi, vooral Multi Row ringen zijn in 2024 helemaal trending.

Schakel sieraden

De laatste opvallende sieraden trend waar we je over willen vertellen is die van schakel sieraden. Deze trend komt overal terug, ook voor de heren. De schakel stijl zien we vooral terug bij kettingen en je mag over de top gaan, no worries! Schakel sieraden zijn er in verschillende soorten en maten, dus vind de variant die bij jou past en ga voor sieraden die jouw look een unieke finishing touch geven. 

Zo, dat waren ze voor dit jaar!

Je hebt nu geen excuus meer om je sieradenkistje dicht te laten. Ga ervoor en creëer een trending look waarmee je niet alleen een mooiere uitstraling en verzorging tentoonstelt, maar ook iets van jezelf laat zien.