Dit zijn de meest opvallende trends voor de heren deze zomer!

We zien de zon wat vaker verschijnen en ook de temperatuur loopt langzaam op. Hoog tijd dus om alvast vooruit te kijken naar…de zomer! Zeker nu alle corona perikelen verleden tijd lijken, zullen de winkelstraten, terrassen, parken en stranden binnenkort weer druk bezocht worden. En dan wil je er, ook als man, natuurlijk trendy bij lopen. Voor je kapsel hadden we hier al een zomerblog voor, maar voor stijl en kleding nog niet. Daarom helpen we je op weg met deze nieuwe zomerblog special, waarin we het gaan hebben over de meest opvallende trends voor de zomer van 2023. Here we go!

Alles draait deze zomer om kleur!

Alles staat deze zomer vooral in het teken van kleur. Van pastel tot neon, alles kan en alles mag! Felblauw… alle tinten groen… eigenlijk gewoon alles, van harde kleuren tot pastels. Kleuren die in het oog springen zijn deze zomer helemaal hot. Hou het in gedachten als je straks voor de spiegel staat.

Laagjes en nonchalance 

Stijlvol laagjes dragen, hou ook hier rekening mee. Linnen blouses, colbertjes open, een beetje nonchalant gedragen op een witte broek, met veel kettinkjes en sieraden – go Dandy! En draag je dan een blouse, dan moet ‘ie wel opengeknoopt zijn natuurlijk, dat mag niet ontbreken.

Be chique

Chique mag ook weer. Tijdens de pandemie hebben we massaal ‘makkelijke kleding’ gedragen, dus we pakken deze zomer extra uit. Zo zijn de gilletjes terug van weggeweest. Polotruien, pullovers…’ga met de Dandy stijl de zomer in!’. Chique mag. Dus daarin kun je helemaal losgaan.

Strepen

Deze zomer zijn strepen ook zeker aanwezig, zowel breed als smal en zowel horizontaal als verticaal. Stijlregel: hoe dikker de streep, hoe relaxter de outfit. Polo’s mogen hier ook zeker niet ontbreken.

Comfy & duurzaam

Onthoud dat ‘comfy’ deze zomer belangrijk is. Ga bijvoorbeeld voor losse kleding. Je hebt het minder warm door losse(re) kleding, en het is beter bestand tegen UV-stralen (minder schadelijk dus) zodat je minder snel verbrandt dan bij strakke kleding. Een relaxte fit om heerlijk te chillen tijdens de zomerdagen is een must. 

En welke stijl je ook kiest, let op dat je het bewust doet. Ga na waar je kleding en accessoires vandaan komen en check of het eerlijk en milieubewust gemaakt is. Duurzaamheid is tegenwoordig erg belangrijk.

We hopen je weer op weg geholpen te hebben.

Een fijne zomer!