Wat te doen tegen dunner wordend haar ?

Dunner haar? Zowel mannen als vrouwen hebben hier last van: dunner wordend haar. Je ziet hier en daar al plekken ontstaan in de kruin of bij de haarlijn. Wat te doen? Het heeft voor een gedeelte met erfelijkheid en hormonale veranderingen te maken, maar je kunt wel het een en ander doen om je haar in goede conditie te houden of de dunne plekken zoveel mogelijk te maskeren.

Het voorkomen van dunner haar

1. Gezond dieet

Het is belangrijk om een gezond dieet te volgen, dat voldoende vitaminen en voedingsstoffen zitten. Om het haar te laten groeien zijn vitaminen en aminozuren noodzakelijk. Als de haren weer goed groeien draagt dit er ook aan toe dat er nieuwe haarcellen kunnen worden aangemaakt. Een aantal producten die heel goed zijn voor de groei van je haar zijn: noten, olijfolie, graanproducten,wortels, tomaten, citrusvruchten, bananen, aardbeiden en vette vis zoals makreel of zalm.

2. No Stress

Ook stress heeft een belangrijke invloed op dunner wordend haar. Door de bron van de stress aan te pakken, kan dit de groei van het haar bevorderen.

3. Verzorging

Was ten eerste je haar niet te vaak en gebruik conditioner alleen in de onderste helft van je haar. Het is belangrijk dat je het haar niet wast met agressieve shampoos en dat je er voorzichtig mee omgaat qua styling. Hitte apparaten zoals föhns en stijltangen kunnen het haar afbreken. Ook met kleuringen moet je oppassen, omdat dit ook het haar kan beschadigen.

Het maskeren van dunner haar

Na bovenstaande stappen nog steeds ontevreden? Dan zijn er vele producten op de markt om het haar voller te laten lijken. Voor vrouwen zijn hairextensions een goede optie, maar ook voor de mannen is er genoeg te vinden.

Keratherapy Fiber Hair Thickener

Vanaf nu verkrijgbaar bij Haarvisie! Fiber Hair Thickener van Keratherapy is een spray die dunner haar dikker, voller en gezonder laat lijken. Geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De spray zorgt ervoor dat doorschijnend haar / kale plekken op het hoofd gedekt worden. De spray blijft goed zitten tot de volgende wasbeurt en is beschikbaar in grijs, licht bruin, medium bruin en donker bruin/zwart. Het product bevat daarnaast keratine die het haar versterkt en beschermt.

Bekijk hier een video waarin je kunt zien hoe het werkt.

Meer lezen over haarstyling en haarverzorging

Kijk voor meer haar inspiratie ook eens op het Pinterest account van Haarvisie.