Hoewel een baard, snor en wat lichaamsbeharing hét beeld is van de moderne trendy man is het natuurlijk niet de bedoeling dat je er onverzorgd uit ziet. Wij geven je graag wat tips om de boel netjes bij te houden. Verschillende haartexturen vragen namelijk om een andere aanpak.

Vervang ten eerste de scheerschuim eens voor een scheerolie of scheergel. Dit is een stuk beter voor je huid. Je kunt ook een natuurlijke olie gebruiken uit de keukenkast, zoals olijfolie of kokosolie.

Borst

Sommige mannen vinden het fijn om in de zomer met een blote borst rond te lopen. Wil je daarom alles glad scheren, dan moet je er wel rekening mee houden dat je het ongeveer elke drie dagen moet scheren. Stoppels op je borst zijn een stuk minder aantrekkelijk dan die in je gezicht.

Eerste keer scheren en heb je hele lange haren? Maak dan eerst de haren wat korter met een trimmer, tondeuse of schaar. Zo raakt je scheermes niet verstopt en gaat het scheren een stuk sneller. Neem vervolgens een warme douche waardoor de haartjes zacht en vochtig worden. Breng vervolgens scheergel of scheerolie aan op je borstkas (beter dan scheerschuim). Zorg ervoor dat je een scherp scheermesje pakt, scheer in kleine fases en spoel tussendoor het mesje schoon. Vergeet niet met de haargroei richting mee te scheren, dus van boven naar beneden. Nog verdwaalde haartjes over? Scheer dan nog een keer in alle andere richtingen. Spoel je huid af en breng een speciale aftershave of lotion aan om ervoor te zorgen dat je geen jeuk of uitslag krijgt.

Het ligt er natuurlijk aan hoe snel je haren groeien wanneer je dit hele proces weer moet herhalen, maar dit zal minimaal 1 keer per week zijn. Je kunt ook gewoon een scheerapparaat gebruiken. Braun en Philips hebben zelfs speciale bodygroomers. Je kunt met deze apparaten alles netjes en precies bijwerken. Nog een andere manier is ontharingscrème, waarbij de haren los zullen laten.

Wenkbrauwen

Er is niets zo erg als de gevreesde unibrow. Je hoeft zeker niet je gehele wenkbrauwen te plukken tot een perfect shape, maar heb je last van verdwaalde haren tussen de ogen? Houd ze dan in bedwang met een pincet. Niet scheren! Dan krijg je stoppeltjes. Pak elke haar bij de wortel met een pincet en trek ze er met een snelle beweging uit de huid. Zo blijven ze meteen een stuk langer weg.Schermafbeelding 2016-07-27 om 10.13.28

Oksels

Hiervoor geldt hetzelfde als het scheren van je borstkas. Knip het eerst zo kort mogelijk. Neem een warme douche en ga dan voor de spiegel staan zodat je alles goed kan zien. Breng de scheergel aan en steek je arm in de lucht. Als je je arm boven je hoofd houdt kun je je huid mooi strak trekken. Scheer altijd eerst van boven naar beneden. Okselhaar groeit wel vanuit verschillende richtingen dus ga voor de zekerheid nog even over je oksel vanuit alle andere richtingen (breng tussendoor scheergel aan). Alleen van onder naar boven raden we niet aan, want dat kan irritaties veroorzaken. Spoel alles af en laat je oksels even rusten voordat je er deodorant op spuit!

Wil je geen gladde oksels? Knip het dan elke paar weken met een schaar of trimmer.

Rug

Het lastigste plekje om zelf bij te komen. Daarom raden we aan om je rug door een professional te laten waxen. Zo ben je ook meteen voor 6 weken klaar. Scheren kan uiteraard wel, maar dan moet je iemand bereid vinden om dit bij je te doen. Daarbij moet je dit ook weer elke week doen om stoppels te voorkomen. Niet ideaal dus.

Neus- en oorhaar

Koop een speciale oor- en neustrimmer, of een neushaarschaar. Deze trimmers zorgen ervoor dat je neus- en oorhaar uit het zicht blijven zonder dat je alles eruit trekt. Als je ze er namelijk met een pincet uit probeert te trekken, krijg je gegarandeerd ontstekingen en ingegroeide haren ervoor terug.