Alles wat je moet weten van hair extensions!

Dagelijks hebben wij te maken met aanvragen voor het plaatsen van hair extensions. Extensions zijn ideaal om langer of dikker haar te creëren. Er zijn veel verschillende merken en technieken om extensions te zetten. Bij salon Haarvisie werken wij uitsluitend met Great Lengths bonding extensions, Great Lengths Tape in extensions en Flip – in hair van Quick in en Dante Couture. 

Uit onze jarenlange ervaring is gebleken dat deze extensions het minst schadelijk zijn voor het haar. Heb je interesse in extensions en wil je alle ins en outs weten?! Dan kun je dat lezen in deze extensions blog special!

Keratine Bond Extensions

Keratine Bonding extensions bestaan uit dunne plukjes haar met aan de uiteinden een waxje. Deze waxjes worden ook wel ‘bondings’ genoemd. Bondings kunnen gemaakt zijn van keratine of siliconen, dit is per merk verschillend. De bonding extensions worden geplaatst door de tips kort te verwarmen of door middel van microgolven (geluidstrillingen), waardoor het waxje zacht wordt en de extensions gemakkelijk om het eigen haar heen gevouwen kunnen worden. De extensions die wij gebruiken zijn uitsluitend gemaakt met keratinebondjes en worden geplaatst door middel van een microgolven-apparaat.

Bij het uithalen / verwijderen van dit type extensions wordt gebruik gemaakt van een speciale vloeistof die de keratine oplost. Hierdoor zijn de extensions super makkelijk te verwijderen. 

Houdbaarheid van bonding extensions: 3 à 4 maanden.
Tijdsduur plaatsen: een volume behandeling van 50 tot 75 extensions duurt gemiddeld 2,5 uur en een haarverlenging van 100-150 extensions duurt gemiddeld 3,5 uur.

Voordelen van bonding extensions

 • Omdat keratine van nature in het haar aanwezig is kan deze extension techniek het haar niet beschadigen;
 • Het is mogelijk om na het verwijderen van de oude extensions meteen weer nieuwe te plaatsen;
 • Onzichtbaar;
 • Permanent.

Nadelen van bonding extensions:

 • Niet herbruikbaar;
 • Kunnen niet geplaatst worden in beschadigd haar, uitvallend haar, met keratine behandeld haar, gedeelten van het haar met een dunne inplant en haar na een chemokuur;
 • Relatief lange tijdsduur om ze te plaatsen.

Tape in extensions

Tape in hair extensions zijn kleine strookjes haar van een paar centimeter breed. Deze tape in hair extensions worden met tape in het haar geplaatst. Aan de bovenkant van deze extensions is aan 1 zijde een plakstrip bevestigd. De extensions worden als het ware ‘gesandwiched’ om een pluk haar heen: een op de bovenkant en een aan de onderkant van de pluk haar. 

Tape in extensions worden uit het haar verwijderd met een speciale spray. Om tape in extensions opnieuw te kunnen gebruiken worden er nieuwe tapes op de strips geplakt – waarna deze weer in het haar kunnen worden geplaatst. 

Houdbaarheid van tape in extensions: 6 tot 8 weken.
Tijdsduur plaatsen: 1 à 2 uur.

Voordelen van tape in extensions:

 • Herbruikbaar;
 • Korte tijdsduur om ze te plaatsen;
 • Zonder warmte plaatsbaar;
 • Permanent.

Nadelen van tape in extensions:

 • Kan soms zichtbaar zijn in het haar.

Flip in extensions

Weave met een draad worden ze ook wel genoemd: Flip in extensions. De Flip in bestaat, net als de weave, uit één mat haar welke vastzit aan een doorzichtig draad. Om deze te bevestigen trek je het draad over je hoofd. Daarna steek je met een puntkam je eigen haar los over het draad heen, zodat het draad (en de flip in) wegvallen in het eigen haar. Het haar van een flip in gaat bij dagelijks gebruik gemiddeld 1 jaar mee, hoe beter je het haar verzorgt hoe langer je er plezier van zult hebben.

Houdbaarheid: 1 à 2 jaar.
Tijdsduur plaatsen: Zelf in en uit het haar te halen.

Voordelen van Flip in extensions:

 • Herbruikbaar;
 • Zonder warmte tools in te brengen;
 • Lange houdbaarheid;
 • Beschadigt het haar niet;
 • Makkelijk zelf te bevestigen.

Nadelen van Flip – in extensions:

 • Kan soms zichtbaar zijn in het haar;
 • Niet permanent.

Om je extensions zo lang mogelijk mooi te houden is een goede verzorging een must. Tijdens onze extension behandeling krijg je een paspoort met daarin tips hoe je de extensions het beste kunt verzorgen en waar je rekening mee moet houden nadat ze geplaatst zijn.

Graag bespreken we ook wat andere hair extensions technieken. Maar let op: met de onderstaande extension technieken werken wij niet. Onze ervaringen met deze extension methodes zijn dat deze slecht zijn voor het haar.

Microring of I-tip extensions

Microring extensions bestaan uit kleine strengen haar, met een tip lijkend op die van een schoenveter. Deze extensions worden bevestigd in het haar met kleine ringetjes. Met deze techniek werken wij niet omdat wij deze zeer belastend hebben ervaren voor het haar. De ringen kunnen namelijk uit het haar glijden waardoor het haar kan afbreken of kan zorgen voor haaruitval. Zelfs kun je door deze extension techniek last krijgen van kale plekken.

Weave extensions

Een weave, ook wel ‘haarmatten’ genoemd, bestaat uit een lange band met het haar erop genaaid. Met deze techniek werken wij niet omdat wij deze zeer belastend hebben ervaren voor het haar. De weave is een lange band haar welke zwaar is voor het haar en dus belastend kan zijn voor de hoofdhuid. Deze zwaarte zorgt er ook weer voor dat het haar dunner en meer breekbaar wordt.

Clip in extensions

De benaming zegt het al: Clip in extensions zijn clips die je zelf kunt bevestigen in je haar. Deze kun je gemakkelijk in en uit doen. Met deze techniek werken wij niet omdat wij deze zeer belastend hebben ervaren voor het haar. Door het steeds in en uithalen van de clip ins op dezelfde plek in het haar kan deze techniek zorgen voor haaruitval.