6 haarstylingtips voor heren

Hoe kun je als man het beste je haar in model brengen als het eenmaal goed is geknipt? Er wordt in onze salon vaak naar gevraagd. Ook zijn er veel vragen over welke stylingproducten het beste zijn. In dit blogartikel geven wij je 6 tips! 

  1. Maak je haar ‘handdoek droog’ na het douchen en kam het haar alvast zó in model, zoals je het wilt stylen.
  2. Föhn het haar 100% droog en gebruik eventueel een Allround/Ocean spray voor meer textuur en body. Het haar wordt hierdoor wat stugger waardoor je het gemakkelijker kunt stylen.
  3. Geen zin/tijd om je haar te föhnen? Ook geen probleem. Kam je handdoek droge haar in model en ga rustig ontbijten. Daarna (plusminus een half uurtje) zal je haar opgedroogd zijn. Een Allround/Ocean spray werkt echter 3 keer zo goed wanneer het haar wordt geföhnd. 
  4. Het is belangrijk dat het haar helemaal droog is voordat je je stylingproduct gebruikt. Hierdoor heeft de gel, wax, gelwax, klei of pomade meer grip en blijft het beter zitten. Het product doet beter zijn werk in droog haar. Zeker bij lang haar is dit een aandachtspunt.
  5. Bij stylingproducten is het belangrijk dat je het product goed in je handen uitsmeert zodat het niet klonterig is (of wordt). Veel van onze klanten kiezen ervoor om twee producten te mixen. Bijvoorbeeld een pomade en een klei. Eerst een helft pomade uitsmeren in de handen en daarna een helft clay uitsmeren. Vervolgens samen mixen tot een fijne emulsie en het haar stylen. Dit kan hele leuke effecten geven.
  6. Het kan voorkomen dat er een aantal plukjes niet helemaal naar je zin zijn als je je haar hebt gestyled. Gebruik dan niet je handen om te proberen dit goed te krijgen, want dan verpest je de hele look. Gebruik hiervoor een vork-kam om het naar wens te maken. Producten nodig? Vraag in onze salon naar de producten die wij voor jouw haar adviseren

Droge hoofdhuid? Dit komt vaak voor. De hoofdhuid kan gaan schilferen en men denkt dan vaak dat zij last hebben van roos. Dit is 9 van de 10 keer onjuist. Er zijn maar heel weinig mensen die écht roos hebben. Roos zijn grote gele vlokken geplakt op de hoofdhuid. Dit kan je ook niet zelf uit het haar verwijderen. Producten met alcohol zorgen voor een droge hoofdhuid. Vermijd deze zo veel mogelijk.

Gebruik bij een droge hoofdhuid een vocht-inbrengende (moisturizing) shampoo. Voorbeelden hiervan zijn shampoos met keratine, argan oil of black clay. Vraag naar de mogelijkheden bij ons in de salon!