Voor je het weet is het zo ver: je hoort je haar alweer knetteren na het afdoen van de warme sjaal. Hoe komt dit toch? Of een nog betere vraag: hoe kom je ervan af? Haarvisie geeft tips tegen statisch haar.

In deze koude winterse dagen is het niet gek dat je soms last hebt van statisch haar. Statisch haar ontstaat door wrijving tussen twee stoffen. Denk bijvoorbeeld aan die sjaal: deze komt tegen je haar aan daarna komt je statische haar tevoorschijn.

En waarom alleen in de winter? Simpel. In de winter ga je van buiten naar binnen, dus van de kou naar de warmte. Door de kou en de kachel wordt jouw haar droog. En daarom heb je alleen last van statisch haar in de winter. (Of als er een ballon tegen je haar wordt aangewreven.)

Tip 1

Gebruik een goede conditioner en/of haarmasker om je haar te hydrateren. Vermijd stylingsproducten zonder alcohol, want dit droogt je haar uit. Ook door gebruik van een goede serum droogt je haar minder snel uit. Sebastian Taming Elixir is een zachte crèmeserum met avocado-olie. Het serum zorgt voor egalisatie en hydratatie en is vooral geschikt voor krullen en weerbarstig haar. Verdeel enkele druppels in je handpalm en breng het aan op vochtig haar.

Tip 2

Föhn je haar zo min mogelijk, want föhnen droogt je haar namelijk erg uit. Het is beter om je haar te laten drogen aan de lucht. Wil je het toch föhnen? Gebruik dan niet de heetste stand, föhn het niet helemaal droog en gebruik een hitte-beschermend product.

Tip 3

Je haar wordt minder gauw statisch als het vochtig is. Voordat je jouw haar gaat kammen, kun je dus het beste wat water of haarspray op je kam spuiten. Wij raden de Tangle Teezer aan.

Tip 4

Om wrijving van twee stoffen te verminderen, kan je het beste katoen dragen. Hiermee heb je de minste kans op statisch haar. Synthetische stoffen of wol zorgen juist voor statisch haar.

Alle genoemde producten hebben we in de salon, kom langs en win gelijk een persoonlijk advies in over de verzorging van jou haar!