Nazomer 2020: 3 Haartrends van het moment!

De zomer is nog in volle gang, maar wij zijn alweer voor jou op zoek gegaan naar de nieuwste haartrends voor de nazomer en het najaar. Wat vooral opvalt bij de laatste looks, is dat bij de looks voor zowel mannen als vrouwen het gemak en comfort op de eerste plaats komen. Je hoeft dus geen uren voor de spiegel te staan om een trendy kapsel te creëren! Altijd fijn als de temperaturen weer dalen en je ’s morgens niet zo vroeg uit bed hoeft.

Hot en happening voor vrouwen

Middenscheiding

Tijdens het afgelopen seizoen was het vooral populair om volumineus haar en weelderige kapsels te hebben. Die tijd is voorbij. Deze nazomer draait het namelijk allemaal om steil en sluik haar dat je met een middenscheiding draagt. Een beetje nonchalant mag wel en is ook juist leuk. Een goed serum is bij deze typische jaren zestig look een must om alle kleine plukjes op hun plek te houden.

Warme of felle kleuren

Wie goed heeft opgelet tijdens de designer modeshows voor dit najaar, heeft het al gezien: naast de donkere koffiebruine en koele blonde en bruine kapsels, zijn er ook talloze kapsels met felle en opvallende kleuren voorbij gekomen. Zo ging Monse voor felroze haar en koos Ashley Williams voor felgeel. Wil je minder fel voor de dag komen? Dat kan uiteraard. Warm blond is nu helemaal in de mode. Denk bijvoorbeeld aan strawberry, honey, butter, ginger en sandy blonde.

Half omhoog

Ook dit najaar mag je de helft van je haar nog in een makkelijke messy bun gooien. De rest van je haar laat je gewoon hangen. Nieuw dit najaar zijn de andere kapsels waarbij je slechts de helft van het haar omhoog doet. Vlecht de bovenste helft van je haar in en laat je onderste lokken los. 

Heb jij dun haar en blijft er niet veel over als je de helft omhoog doet? Ook dit najaar mogen extensions weer gewoon. Zo creëer je toch een volle bos waarmee je meer trendy kapsels kunt maken. Zorg er wel voor dat de extensions door een specialist gezet worden, anders kun je de aanhechtingen zien wanneer je het bovenste haar vast draagt.

De populairste trends voor mannen

Lang haar

Heb jij van nature prachtig lang haar of heeft de quarantainetijd ervoor gezorgd dat jij je lokken hebt laten groeien? Dan ben jij deze nazomer helemaal on fleek. Dit is namelijk dé trend voor mannen. Ben je ook nog gezegend met mooie krullen of een wavy kapsel? Dan zullen de blikken zeker op jou gericht zijn. Let op: man buns zijn niet meer nodig. Vanaf nu laat je jouw lange manen in al hun glorie wapperen.

Grijs haar

Misschien voel jij je soms onzeker over de eerste grijze plukken te zien zijn in je haar. Helemaal niet nodig. Grijs haar is namelijk een van de populairste trends van dit seizoen, ook voor jongeren. Dit komt vooral door het contrast dat het veroorzaakt met je mooie zongebruinde huid na de zomer. Heb jij nog geen grijze lokken? Ga dan voor een volledige ontkleuring bij jouw kapper. Gebruik vervolgens een goede blondeshampoo of masker om je kleur zo mooi mogelijk te houden. Deze kleur geeft je een chique en stijlvolle uitstraling.

Undercut

De undercut is dit najaar weer helemaal terug van weggeweest. Sinds het verschijnen van deze typische look in de topserie Peaky Blinders zie je dit populaire kapsel steeds meer voorbij komen, zowel op de catwalk als op straat. Bij dit kapsel worden de zijkanten kort geschoren en blijft het haar aan de bovenkant iets langer. De undercut krijgt dit jaar wel een unieke touch: aan de voorkant blijft het haar langer dan aan de achterkant. Zo krijg je een soort kuif-effect dat je ook wel terugziet bij onder andere David Beckham.