Wat is het verstil tussen waxen en threaden?

Waxen

De wax wordt met een houten spatel op de huid aangebracht. Eenmaal op de huid aangebracht, koelt de wax af en klemt de wax zich om de haartjes heen. Hierna wordt het plakje wax in een snelle beweging verwijderd en neemt het de haartjes mee.

De voordelen

Waxen is snel, geeft goede resultaten en kun je op heel veel plekken laten doen. Het is geschikt voor mensen die epileren en threaden te pijnlijk vinden. De haartjes zullen waarschijnlijk zachter en dunner terug groeien naarmate je het vaker laat doen.

De nadelen

Waxen is niet zo nauwkeurig als andere technieken, dus zorg dat je het laat doen door iemand met voldoende ervaring. Waxen is niet geschikt voor mensen die chemische peelings of acnemedicatie gebruiken. Ook als je weet dat je een heel gevoelige huid hebt kun je misschien beter voor een andere methode kiezen.

Threaden

Een heel oude techniek die voor het eerst in Azië werd gebruikt. De professional neemt een stuk draad en maakt hier een soort kleine lasso van waarmee de haartjes stuk voor stuk uit de huid worden getrokken.

De voordelen

Threading is geschikt voor mensen met een gevoelige huid: er wordt geen gebruik gemaakt van chemische stoffen op de huid of warmte, dus de kans dat je een allergische reactie krijgt is minimaal.

De nadelen

Wel kan het erg pijnlijk zijn en is je huid na de behandeling vaak heel rood.

Bij beide methodes blijf je even lang haarvrij: gemiddeld vier weken.

Kun je allergisch zijn voor waxen of threading?

Het komt niet vaak voor, maar sommige mensen reageren sterk op waxen. Je kunt natuurlijk een allergietest doen, 24 uur voor de behandeling. Sommige mensen ervaren dat ze rode bultjes of puistjes krijgen na het threaden, dus het is heel belangrijk dat je naar een salon gaat met goede hygiëne.

Hoe kun je je huid het beste voorbereiden op waxen of threaden?

  • Zorg dat je huid voor en na de behandeling schoon is, dan is de kans op bultjes en puistjes kleiner.
  • Gebruik na het waxen of threaden geen make-up op de plekken waar je behandeld bent. Je huid is supergevoelig, dus make-up zal voor irritatie en oneffenheden zorgen.
  • Zoals altijd, maar nu extra belangrijk: pas op met de zon. Breng na de behandeling een SPF aan, blijf uit fel zonlicht en ga niet onder de zonnebank: je huid is na een ontharingsbehandeling te gevoelig.
  • Jammer maar helaas: als je ongesteld bent is je pijngrens vaak een stuk lager. Weet je van jezelf dat dit ook voor jou geldt, dan is het misschien een idee om je behandeling in te plannen op een andere dag.