‘Waarom gaan jullie ieder jaar op inspiratiereis?!’

Ieder jaar gaan we, als het even kan, met het hele team op inspiratiereis naar het buitenland. Voorheen was dat meestal naar Ibiza, en dit jaar zijn we naar een ander deel van Spanje geweest: Gran Canaria. Vaak krijgen onze stylisten de vraag van klanten waar zij deze reizen met Haarvisie aan verdiend hebben. En om eens een keer niet over haartrends te schrijven, hebben wij het moment aangegrepen om jullie in dit blogartikel meer te vertellen over de inspiratiereis die wij jaarlijks maken. Er zijn namelijk 5 redenen voor ons om jaarlijks een inspiratiereis te maken met het hele team van Haarvisie. Benieuwd? There we go!

  1. Een sterkere relatie tussen onze stylisten

Zoveel bedrijven en salons claimen een hecht team te hebben. Maar wat maakt de onderlinge band hecht? Is dat de werktijd in de salon? Misschien wel, maar die band krijgt pas echt waarde als je ook tijd met elkaar doorbrengt buiten de salon. Juist in andere omgevingen leer je elkaar pas echt goed kennen. En als je dan samen activiteiten onderneemt, samen eet, drinkt en herinneringen maakt; pas dan krijg je echt een hecht team. Zo denken wij er althans over. En dat willen wij dus ook. Hoe sterker de band tussen en met onze collega’s is, des te beter wij samenwerken op de werkvloer. En laten we eerlijk zijn, je hebt het dan ook veel gezelliger met elkaar, en dat is minstens zo belangrijk!

  1. Creativiteit stimuleren

Het kappersvak is niet zomaar een vak. Je hebt kennis nodig. En ervaring. En lef. En communicatieskills. Maar wat misschien wel het belangrijkst is; je moet creatief zijn. Die creativiteit moet constant gestimuleerd worden. Door een inspiratiereis te maken kom je in aanraking met een nieuwe omgeving, met nieuwe culturen, nieuwe mensen en nieuwe ervaringen. Dit is nodig om zelf ook tot nieuwe ideeën te komen. En alleen zo kun je out-of-the-box denken en creatieve gedachten krijgen.

  1. Beloning

Onze collega’s werken allemaal keihard, en ze creëren de mooiste kapsels, iedere dag weer. Natuurlijk belonen we hen zo goed als mogelijk, met uitstekende voorwaarden. Maar we willen hen ook extra bedanken. De jaarlijkse inspiratiereis is dan ook een beloning die gezien moet worden als een ‘dank jullie wel!’. Hiermee hopen we iedereen natuurlijk ook te waarderen en even goed te motiveren.

  1. Ontspannen

Eigenlijk zou deze op de eerste plek moeten staan. Onze inspiratiereis is vooral een tijd om even los te laten, te ontspannen en te genieten van en met elkaar. Wie houdt er nou niet van een minivakantie?! Zie het als inspiratie voor de (letterlijke) sun-kissed looks die we creëren in onze salons!

  1. Persoonlijke groei

En nu weer serieus, persoonlijke groei. We willen dat iedereen die bij Haarvisie werkt, persoonlijke groei maakt. Door een inspiratiereis te maken, kun je dat stimuleren. Andere omgevingen, ervaringen en culturen, bieden de kans om nieuwe skills te ontwikkelen. Of dit nu communicatievaardigheden zijn, of sociale vaardigheden. Wij willen dat onze collega’s hun horizon verbreden en blijven groeien in hun persoonlijke ontwikkeling.

Nu weten jullie dus precies waarom wij bij Haarvisie ieder jaar naar het buitenland gaan. Als salon voelen wij een verantwoordelijkheid om het beste uit elkaar naar boven te halen in andere omgevingen. En juist dit maakt ons een hecht team. We zien het ook helemaal niet als ‘werkvakantie’ maar eigenlijk als echte vakantie zoals je met familie of vrienden zou hebben. Iedereen die bij Haarvisie komt te werken hoort er gewoon bij. En samen maken we het altijd leuk.

Dus wil jij de volgende keer mee? We hebben op dit moment nog een vacature open staan voor een (senior) haarstylist(e). Wacht niet langer en solliciteer direct via deze pagina. Wie weet geniet jij volgende zomer mee van onze inspiratiereis in het buitenland!