Er zijn super veel middeltjes om van je acne af te komen. Want ja: je kunt er ook na je tienerjaren nog steeds last van hebben. De basis is: geen stress en een gezond eetpatroon. Maar dat klinkt soms makkelijker dan gedacht. Daarom enkele praktische tips die je hopelijk makkelijk kan opvolgen.

Uiteraard moet je genoeg water drinken om je huid mooi en gezond te houden. Maar dat gaat op een gegeven moment misschien vervelen. Je kunt je water ook een smaakje geven. En dan bedoelen we niet aanmaaklimonade, maar een smaakje die extra goed is voor je huid. Probeer het volgende eens!

1. Kaneel

Als je kaneel aan je water toevoegt, krijgt je water niet alleen een lekker smaakje. Kaneel zorgt ook voor een betere bloedsomloop. En dit zorgt op zijn tijd weer voor een mooier uitziende huid!

2. Rauwe honing

Honing werkt anti-bacterieel en dit is precies wat een acne-gevoelige huid nodig heeft! Het plakt misschien wel een beetje als je dit direct op je huid smeert, dus doe het in plaats daarvan in je water! Een paar druppels is genoeg.

3. Citroen

Citroen reinigt niet alleen je lichaam, maar ook je huid. Leg daarom eens een paar schijfjes in je water. Goed voor je lichaam én het geeft een lekkere frisse smaak!

4. Appelcider

Net zoals citroen, werkt dit eigenlijk hetzelfde. Het reinigt je organen en dus automatisch ook één van de grootste delen van je lichaam: je huid.