Tips voor ontharen voor mannen

Het is zomer! Dat betekent shirt uit, zwembroek aan en genieten aan de rand van het zwembad. Maar heb jij je deze winter een beetje laten gaan op het gebied van lichaamsbeharing en wil je graag dat alles glad is dan hebben wij een paar verschillende en effectieve manieren van ontharen voor je uitgewerkt. Sommige mannen vinden het ontharen een vrouwen aangelegenheid, maar er zijn ook mannen die houden van een gladde en haarloze huid. Dit heeft verschillende redenen.

Beharing kan bijvoorbeeld oncomfortabel zijn bij het sporten. Daarnaast biedt beharing bacteriën de kans om zich aan de haren te vestigen. Daardoor wordt beharing vaak gezien als minder hygiënisch. Ook kan beharing leiden tot jeuk of ontstekingen. Vooral met dit warme weer zul je een stuk minder zweten.

tips ontharen mannen

#1 Scheren

Natuurlijk staat scheren op nummer 1. Iedere man heeft thuis wel een scheerapparaat of scheermesje en het is makkelijk zelf uit te voeren. Het nadeel is echter dat het snel terug kan groeien. Dit betekent dat je het constant bij moet houden voor het gewenste resultaat. Daarnaast zorgt het bij sommige mannen nog wel eens voor rode bultjes en uitslag, vooral in combinatie met de zon. Net iets wat je juist niet wilt hebben deze zomer met je shirt uit. Gebruik je een scheermesje, zorg er dan altijd voor dat het mesje schoon is, de huid nat en dat je met de haarrichting mee scheert.

#2 Ontharingscrème

Wellicht niet de meest voor de hand liggende manier voor mannen, maar het is zeker het proberen waard. Er zijn vele ontharingscrèmes op de markt speciaal voor mannen. Met ontharingscrème horen de haren meerdere weken weg te blijven. De haren laten binnen 10 minuten na het opsmeren al los. Met een spateltje schuif je het haar er zo af. Ideaal voor als je lange tijd op vakantie gaat en je geen gedoe wilt met scheren.

#3 Lichtpulsen

Ontharen met licht is een van de meest doeltreffende manieren van ontharen, omdat de haren super lang weg blijven als je meerdere kuren hebt ondergaan. Dit is ook meteen het nadeel. Je zult meerdere kuren moeten doen voordat je het gewenste resultaat hebt en dat is zeker niet goedkoop. Het is dus niet de snelste manier om te ontharen en ook niet de meest pijnloze, maar het is wel effectief.

#4 Laseren

Laseren is de meest definitieve manier om van je lichaamsbeharing af te komen. De laser werkt op lichtgolven en wordt gericht op de plekken waar je geen beharing wilt hebben. Het vernietigd de haarzakjes. Net als bij het ontharen met lichtpulsen zul je wel meerdere behandelingen moeten ondergaan voordat alles definitief weg. Je kunt dit laten doen bij een schoonheidsspecialist of in een kliniek.