Studie: Baarden staan gelijk aan lange relaties

Twijfel je nog over of en wat voor baard je wilt laten staan deze komende herfst/winter? Dan schept deze wetenschappelijke studie misschien wel wat inzicht voor je. Het schijnt namelijk zo te zijn dat mannen met volle baarden aantrekkelijker worden bevonden door vrouwen voor een lange relatie. Daar is een evolutionaire verklaring voor. “Mannen met ruige baarden komen sterk over. Vrouwen beoordelen hen als zeer mannelijk, wijs, oprecht, en vrijgevig. Kortom: alles wat je verlangt van een levenspartner”, aldus onderzoeker Barnaby Dixson.

In deze studie werden de vrouwen foto’s getoond van dezelfde mannen, maar met verschillende baardlengtes. Uit de resultaten kwam duidelijk naar voren dat de zwaardere stoppelbaard als meest aantrekkelijk werd gezien. Maar grappig genoeg zorgde deze aantrekkelijkheid er ook voor dat de vrouwen deze man meer zagen als een date of one night stand, dan een lange relatie. De volle baard was juist de nummer 1 keuze van de vrouwen wat betreft het aangaan van een langdurige relatie.

Dus afhankelijk van waar jij naar op zoek bent in een vrouw of relatie kun je de lengte van je baard aanpassen. Simpel toch!