Wat ligt najaar 2018 in de winkel?

Wij hebben Social Media goed in de gaten gehouden en aan de hand daarvan de grootste trends op een rijtje gezet van het komende seizoen herfst/winter 2018. Handig om je klaar te maken voor de komende weken!

1. Franjes
Bewegingen worden versterkt, de franjes dansen en geven de look “leven”. In het ready-to-wear segment (mantels, jacks of blouses) maar vooral op het gebied van accessoires vernieuwt het de garderobe. Wil je als winkelier een last-minute aankoop doen, kies dan voor tassen met franjes. De tas kan een klassieke jurk op een makkelijke manier naar een hoger niveau tillen.

2. Hoofddeksels
Hoofddeksels, chic of trendy, waren te zien in verschillende modeshows. Alles kan deze winter, een hoed met borduursel of een wollen exemplaar met marinelook, een muts of een baret. Het modeaccessoire beleeft een heropleving. Hoedenmaker Stephen Jones bevestigt: “De baret is het T-shirt onder de hoeden.”

3. De maxi trui
Knitwear is nog steeds populair. Dit najaar moeten gebreide truien en vesten met oversized pasvorm de vrouwelijke consument verleiden. Kleur is een vereiste, ga voor knal- of zelfs fluoriserende kleuren.

4. Dierenprints (nog steeds!)
Al een aantal seizoenen onmisbaar: dierenprints blijven op de catwalk zorgen voor pit. Een top-tot-teen look of een kledingstuk met dierenprint gecombineerd met andere stijlvolle items, het mag allemaal. Dit seizoen draait het om de combinatie van dierenprint met andere prints. Luipaard, panter, zebra, slangenprint, everything goes. De truc: combineer prints van verschillende groottes.

5. De lingeriejurk
Ondermode gedragen als bovenkleding is een terugkerende trend. Hoewel de pyjama-dressing-trend nog voortduurt, is het deze winter gedurfd te kiezen voor een zijden of satijnen slipdress, bekend uit de lingeriesector. Draag enkel de jurk, op de blote huid (wel koud dus goed geschikt voor als je een party hebt!) Sexy trend!

6. Schapenbont
Hét modemateriaal voor het herfst/winter 2018. Stijlvol en rustiek, schapen(nep)bont is een grote trend in de mode en accessoires. Het zachte en warme materiaal kan op verschillende manieren gedragen worden. Schapenbont wordt niet alleen gebruikt voor kledingstukken (mantels, jacks) en ter decoratie (kragen), maar is ook een geliefd materiaal in de schoenen en tassen branche.