Sexy Beach Waves in Hair

Krullen in je haar is passé, tenzij… je van jezelf krullen hebt. Dan zijn de krullen natuurlijk en cool. Maar heb je steil haar, leg dan die krulspelden maar even weg.

De krul- of stijltang mag je houden. Daar maak je geen krullen mee maar slag of sexy beach waves in hair. Meer slag dan krul!

Hoe maak je beach waves in hair?

Er zijn meerdere methodes om beach waves te maken. De krul- of stijltang zijn de makkelijkste methodes.

Allereerst:

Zorg er voor dat het haar iets stugger wordt. Creëer daarom eerst een warrige (strand)textuur met de Wella Ocean Spritz (€ 13,40). Deze spray bevat natuurlijk mineraalzout die helpt het haar te beschermen tegen uitdrogen en beschadiging door UV- stralen. Spray op licht vochtig haar en föhn het haar droog (of laat opdrogen).

Let op! Niet te veel gebruiken, anders kun je de tang moeizaam gebruiken.

Met de krultang

Kies waar je de scheiding wilt hebben. Vervolgens bewerk je met een hete krultang slechts een gedeelte van je haarlokken. Je krult je haar tot ongeveer 5 centimeter boven de haarpunten. De punten zelf houd je steil. Ook de bovenste 5 cm van je haar krul je niet. Elke haarlok draai je slechts anderhalve slag rond de hete tang en de tang houd je bijna verticaal. Op deze manier krijg je een slag in je haar die ongeveer 5 centimeter boven de punten begint. Fixeer de slag met een iets stevige haarlak.

Om volume boven op je hoofd te creëren gebruik je Sebastian Drynamic (droogshampoo, € 27,40). Ook als je haar schoon is! Spuit het product er van een afstandje op (op de aanzet en niet bovenaan) en geef je haar met je vingers de gewenste vorm. Ook kun je de Drynamic in de lengte sprayen, om meer volume te creëren.

Beach waves in hair met de stijltang

Je kunt ook beach waves met de stijltang maken. Je kunt dat doen door de stijltang als krultang te gebruiken. Gebruik hiervoor dezelfde producten en maak vervolgens slagen met de stijltang. Op de video zie je hoe dit het beste gaat.

Meer lezen over haarstyling & lifestyle

Kijk eens op het Instagram account van Haarvisie uit Rijswijk, vlakbij Den Haag.