Deze lente staat in vuur en vlam, want rood is de hipste kleur van dit seizoen. Loop eens door een winkelstraat en elke etalage heeft rode kledingstukken: tops, broeken, rokken, jurken, schoenen en accessoires, rood is het helemaal!

En daar houdt het niet op: rode nagellak en lippenstift is altijd al een goed idee geweest, maar deze sprekende kleur heeft zich verder genesteld in de make-up. Rode oogschaduw en rode eyeliner zijn hot!

Steenrode, matte oogschaduw

Tegenwoordig is matte oogschaduw veel vaker te vinden in het straatbeeld of op de catwalks dan de glimmende variant. Zeker in het geval van rode oogschaduw, is dat een prettige verschuiving geweest. Het kan wat oefening vragen om je matte, rode oogschaduw op een chique manier aan te brengen. Wanneer je het te licht aanzet, kan het lijken alsof je ontstoken ogen hebt van de hooikoorts en dat is een look die we niet willen bereiken! Zorg er daarom voor dat je een sterke kleur rood gebruikt in een intense tint die goed past bij jouw huidskleur. Zo ga je voor een make-up stijl die helemaal hip is!