Pasteltinten in de mannenmode

Onbewust worden we beïnvloed door wat de creative directors van de meest luxe merken ter wereld laten zien. Het begint allemaal bij shows als deze, die beïnvloeden de kledingketen waar jij winkelt en dus ook de manier waarop jij je zal kleden. Die fannypacks die iedereen de afgelopen vier jaar op ieder festival draagt? De grote en groffe sneaker? Het begint allemaal bij Fashion Week.

Tegenwoordig kijkt de moderne man niet meer raar op van modeshows, dat is omdat hij weet hoé je er naar kijkt. Hij weet dat het een creatieve uitdrukking is van een ontwerper en dat niet alles even draagbaar is, maar dat hoéft het ook zeker niet te zijn. De zomer collecties van 2020 zijn alweer gepresenteerd tijdens de Fashion Week. Het is natuurlijk allemaal bedoeld als ‘voorbereiding’ op volgend jaar, maar wie slim is laat zich deze zomer al inspireren door al het moois dat ons werd voorgeschoteld in Milaan en Parijs.

Eén ding is duidelijk: in de mannenmode ga je steeds vaker pastel zien. Dat werd tijdens de presentaties van de grootste modehuizen meer dan duidelijk. Bij merken als Dior, Salvatore Ferragamo en Hermès werden de mannen omgedoopt in de zachtste tinten denkbaar. Van zachtblauw naar oud roze.

cocktail benodigheden, kapper Den Haag, Balayage