Het was weer zo ver, Amsterdam fashion week waar ik weer part of the hair team kon zijn. Heel blij natuurlijk. Het is altijd een big happening in de fashion wereld en daar wil natuurlijk iedereen bij zijn. Ik heb een fashion blog gemaakt zodat jullie een kleine indruk krijgen van wat gebeurt backstage bij de shows.

Voordat alles officieel begint zijn er natuurlijk intensieve voorbereidings dagen, dan zitten we met de collega’s in de studio waar we alle looks gaan bepalen/maken. Zo waren we tot 01.00 s ’nachts bezig met de pruiken voor de show van Spijkers en Spijkers. Dan nog met de trein naar huis, mijn koffer dubbel checken en nog even snel een paar uurtjes slapen voordat alles echt begint.

Fashionweek1

AZIZ BEKAOUI

In zijn collectie “United origins” kwam de Britse Union Jack-vlag veelvuldig voor. In de kleding zien we wol met metaal, luxe zijde met leer, canvas met jersey samengaan om zo, volgens Bekaoui: de oude en de nieuwe werelden samen laten vloeien. Het haar was geïnspireerd op Audrey Hepburn en Amy Whinehouse samen met een jaren 60 gevoel. Ieder model kreeg een heel technisch strakke staart met een zijscheiding waarvan wij een moderne bun ‘ala Amy Whinehouse hebben gecreëerd. Wat ook heel leuk was, is dat de rapper Yes-er zijn eerste debuut als model heeft gemaakt in de show van Aziz Bekaoui.

SPIJKERS EN SPIJKERS

De show ging over de ruimte en a”” love from outer space. Kleurrijke en glanzende jurkjes en blouses met de fijne Spijkers & Spijkers print, dit keer met space shuttles en ronddraaiende planeten.
Hun inspiratie kwam van Margaret Hamilton, de vrouwelijke ingenieur die Apollo 11 naar de maan vloog. Opvallend waren de pijlen op de kleding. Cupido pijlen die staan voor passie en liefde.
De inspiratie voor het haar kwam uit de jaren 80′ van de film Flashdance, modellen hadden korte donker haar pruikjes op met allemaal krulletjes. Wat je moet voorstellen is dat alle modellen die hetzelfde haar hadden. Super leuk natuurlijk. Op het scherm op de runway verscheen heel groot de aarde met letter L O V E erin, dit vond ik echt heel gaaf!

fashionweek3

ARREY

Een designer uit Berlijn. Haar show was genoemd “The Middel” en alles draaide om het midden. Mix tussen darkness en lichtaardenest….nostalgisch. Zo zag de runway eruit als een weg. En je kon ook in de collectie veel strepen zien, het haar was geïnspireerd door de snelweg. Raar toch? Zo hebben we strakke looks gecreëerd die samen in het midden bij elkaar kwamen. We hebben expres zichtbare elastiekjes gelaten zodat het op de strepen van de weg lijkt. Mijn favoriete haar look <3

fashionweek4

Op de laatste dag van fashion week zei een van de modellen tegen mij :”ik ben zo zenuwachtig omdat Doutzen Kroes naar de show gaat kijken waar ik in loop!” En ja Doutzen Kroes was er ook.

xMaria

image007-600x398