Om het jezelf niet te moeilijk te maken is het aan te raden dat je nu alvast begint met het ‘zomerklaar’ maken van je lichaam! Kom weer in vorm na de feestdagen, want in de tussentijd zijn is je sixpack alweer verdwenen onder een laagje vet…

Niet meer dan logisch dat er wat pondjes bijkomen tijdens de feestdagen, maar in de zomer wil jij er weer goed uitzien in een zwembroek: dus begin nu! Een goede voorbereiding is het halve werk.

Hoe bereid je je voor?

1. Meet de omvang van je borst, taille, heupen en armen. En durf je het aan om weer eens op de weegschaal te staan?
2. Stel een streefgewicht vast: wees niet te streng voor jezelf en hou het realistisch. Bij welk gewicht ben jij op je gezondst?
3. Bekijk jezelf in de spiegel zonder kleding aan. Welke delen van je lichaam wil je aanpakken? Schrijf het desnoods op.

Klaar? Goed zo! Nu bedenk je welke oefeningen je moet doen om je doel te bereiken, én hoe vaak je dit gaat doen. Ben je niet graag bewust met sporten bezig? Kies dan een sport uit met een spelelement, zoals tennis of voetbal. Of vraag een vriend van je mee te gaan naar de sportschool: zo wordt sporten een sociale bezigheid!

Wat daarnaast ook belangrijk is: een goed eetpatroon. Alle ‘gewoontes’ zijn gewenningen, dus als je nieuwe eetpatroon eenmaal ‘normaal’ wordt gaat het een stuk gemakkelijker: al het begin is moeilijk.