In de huidige samenleving lijkt alles maar om uiterlijk te gaan. Zeker op social media zien we perfecte plaatjes van mooie mensen voorbij komen die een ontzettend gelukkig leven lijken te hebben. De knappe man is gezellig uit eten met een mooie vrouw of ze zijn een strandwandeling aan het maken. Maar is dit wel hoe de realiteit eruit ziet?

Wat maakt een man aantrekkelijk voor een vrouw?

Honderd jaar geleden had het antwoord op deze vraag er vast anders uitgezien dan nu! De traditionele rolpatronen waren nog gemeengoed en was het voor een vrouw voornamelijk belangrijk dat een man haar kon voorzien in haar levensbehoeften, voornamelijk op financieel vlak. Tegenwoordig zijn veel vrouwen financieel onafhankelijk, dus hebben ze andere behoeften en verwachtingen van een levenspartner. Zaken als een sympathieke houding, gezond verstand en humor zijn bijzonder aantrekkelijk, maar ook voor iedereen anders in te vullen.

Volwassenheid is een zeer welkome eigenschap

Vrouwen vinden het ook erg prettig wanneer een man een bepaalde mate van ‘rijpheid’ of volwassenheid heeft. Dit heeft niets te maken met leeftijd, maar juist met de emotionele of geestelijke volwassenheid. Ga eens bij jezelf na: heb jij respect voor de gevoelens van je partner, neem je haar serieus in haar ambities en beslissingsbevoegdheid en neem je geen aanvallende houding in wanneer emoties ter sprake komen? Als jij je hierin herkent, mag je spreken van een zekere mate van volwassenheid die de dames als zeer aantrekkelijk zullen ervaren.