Smokey eyes, daar hebben we ondertussen allemaal wel van gehoord. Maar er is een nieuwe trend in de wereld van make-up: smokey lips! Vast en zeker een beetje geïnspireerd door de lipkits van Kylie Jenner zijn er steeds meer producten op de markt die zich richten op wat stoerdere en opvallendere lippen. De smokey lips zijn donker, mysterieus en helemaal on trend!

Gelukkig is het ook nog eens super makkelijk om zelf te creeren. Het is wel belangrijk om de juiste producten te gebruiken, omdat je anders met heel zwarte lippen achterblijft. Er zijn natuurlijk lipkits op de markt die speciaal samengesteld zijn voor de smokey lip, maar je kunt het ook met losse producten maken.

    1. Je gebruikt altijd een roze of nude tint als basis op je lippen. Het maakt niet uit of dit een lipstick, lippotlood of bijvoorbeeld een liquid lipstick is.
    1. Vervolgens ga je hier licht overheen met een zwarte lipstick met transparante dekking. Geen matte zwarte lipstick dus, want dat zet te dik en donker aan. Het moet als het ware als een doorzichtige laag over de basislaag heen zitten.
    1. De smokey lips maak je af door een doorzichtige lipgloss, wellicht met een beetje gouden glans. Door de glans wordt de look net dat beetje glamorous!
  1. Je kunt ook nog een beetje spelen met de smokey lips door de zwarte lipstick bijvoorbeeld dikker aan te zetten bij de buitenkant en steeds lichter te maken naar het midden toe of andersom.


smokey lips