Heren opgelet: 6 ideeën voor stijlvolle kerstoutfits!

Ben je een beetje een modebewuste man? Dan weet je dat kerst de perfecte gelegenheid is om dit te showen. Grijp je kans om je beste stijl naar voren te brengen en een spetterende indruk te maken op vrienden en familie – met een top notch kerstoutfit. Maar hoe dan?! Wat trek je aan naar je kerstuitje vanuit werk? Of tijdens het jaarlijkse familiediner? Je gaat het lezen in deze blog special. We geven je liefst 6 ideeën voor jouw ideale outfit voor tijdens kerst, so be inspired!

Tux it up, go smoking!

Dit is toch wel met afstand de nummer 1 kerstoutfit: de klassieke smoking. Het mooie van deze outfit: you can’t go wrong! Als er één moment in het jaar is om letterlijk uit te pakken met een smoking, dan is het wel met kerst. Een klassieke smoking is voor mannen de meest pure vorm van elegantie en verfijning. En deze kleding is perfect voor formele kerstfeesten of gala-evenementen. 

Wil je nog meer indruk maken? Ga dan voor een zwarte smoking met een wit overhemd en een zwarte vlinderdas, voor een tijdloze uitstraling. Maak de look af met zwarte lakschoenen en je bent de superster van de avond, gegarandeerd.

Smart Casual Chic voor de minder formele setting

Heb je een minder formele kerstviering op de agenda staan, zoals een familiediner thuis of een etentje met je werk? Dan is een smart casual outfit een goede keuze. 

Zoals de naam al zegt, is deze kledingcombinatie niet super formeel, dus geen smoking. Maar wat dan wel? Nou, een beetje casual en een beetje chic dus. Ga bijvoorbeeld voor een combinatie van een goed getailleerd colbert met een chino of pantalon. Je kunt zeker een overhemd dragen, maar deze hoeft niet per se effen te zijn. Er mag best een subtiele print in zitten, zoals sneeuwvlokjes, kerstbomen of sneeuwpoppen. En wil je de look chic afmaken? Ga dan voor leren schoenen of suède laarzen.

Feestelijke trui, maar niet een foute!

Denk je ‘…ik doe simpel, ik ga voor een foute kersttrui’? Doe maar niet. Nee, echt niet doen! In 2017 kon het misschien nog, maar een beetje gentleman laat ‘m lekker in de kast. Een kersttrui kan in principe gewoon, maar hij hoeft niet altijd kitscherig te zijn. Kies in plaats daarvan voor een stijlvolle trui met een subtiel kerstmotief. Denk aan dunne truien met ingewikkelde borduursels of fijne breisels met onopvallende feestelijke details. Combineer je trui met donkere jeans en enkele suède desert boots voor een relaxte maar trendy kerstlook.

Less formal chic

Wil je wel een formele look, maar niet een ‘over the top’ smoking? Dan kun je altijd gaan voor een klassiek grijs of donkerblauw pak. Keep it simple and classy. Voeg een kerstige twist toe met een feestelijke stropdas of een pochet in rood, groen of met een kerstmotief. Draag schoenen met glanzend leer om je outfit een nette uitstraling te geven. Eventueel zou je ook nog voor loafers kunnen kiezen.

Comfy christmas voor de minder modieuze kerstmannen

Voor degenen die liever thuis blijven en zorgeloos willen genieten van de warmte van familie en vrienden, is er niets beters dan comfortabele loungewear. Koop gewoon een mooie, warme trui en een zachte flanellen broek voor een gezellige en (vooral) comfortabele kerstlook. Super trendy is deze look niet, maar we willen ook de minder modieuze kerstman inspireren.

Accessoires voor de finishing touch

Vergeet, ongeacht je keuze voor een bepaalde outfit, niet een finishing touch toe te voegen met bijpassende accessoires. Een mooie leren riem, een elegant horloge of manchetknopen kunnen je look naar een hoger niveau tillen. En als je naar buiten gaat, maak je outfit dan compleet met een stijlvolle winterjas en een chique sjaal om warm te blijven.

Of je nu kiest voor klassieke elegantie of een meer ontspannen stijl, het belangrijkste is dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Geniet van de feestdagen in je stijlvolle kerstoutfit!