Haar fabels en mythes

Er bestaan zoveel mythes over haar en helaas zijn de meeste mensen hier nog steeds heilig van overtuigd. Heb je bijvoorbeeld wel eens iemand met volle overtuiging horen zeggen dat haren dikker terug groeien na het scheren? Of dat je haar nog steeds zou groeien als je dood bent? Klinkklare onzin. Wij zetten een aantal mythes op een rijtje zodat je de volgende keer deze mensen uit kan leggen hoe het echt zit!

cut-hair-longer-400x400#1
De mythe die elke moeder haar kinderen vertelt: “Als je met nat haar naar buiten gaat word je ziek!” Helaas mam, dit is een fabeltje. Ziekte of verkoudheid krijg je door bacteriën of een virus, maar niet door nat haar. Oke koud is het wel..maar ziek word je er niet van.

#2
Het is een fabeltje dat je haar sneller groeit als je vaker naar de kapper gaat. Je kunt je haargroei niet beïnvloeden op deze manier, maar het is wel zo dat je ervoor zorgt dat je geen gespleten haarpunten en klitten krijgt. Oftewel je hoeft minder haar af te knippen bij elk kappersbezoek waardoor je wel sneller lang haar hebt en het ziet er nog gezonder uit ook!

#3
Grijze haren? Bang om ze te plukken omdat mensen zeggen dat er dan twee terug groeien? Weer zo’n mythe van de bovenste plank. Uiteraard raden we je niet aan om nu al je grijze eruit te trekken, want dan krijg je kale plekken. Kom gewoon even langs om ze bij te laten kleuren of gebruik Keratherapy’s Grey Hair Root Concealer.

#4
Je hebt een favoriete shampoo of conditioner? Wees niet bang dat je je haarproducten vaker moet vervangen omdat ze anders niet meer werken. Je raadt het al: Mythe! Het is niet waar dat je haar gewend raakt aan een bepaald product, dus je kunt het gewoon keer op keer weer gebruiken met hetzelfde effect! Wil je een andere structuur of kwaliteit van het haar? Dan kan het natuurlijk wel verstandig zijn om een andere shampoo te kiezen.hair-myths-400x400

#5
Je verliest veel haar onder de douche. Dat betekent niet dat dit komt door het shampooën van je haar. Het zal sowieso uitvallen, maar het valt gewoon meer op tijdens het douchen. Dus je kunt rustig je haren wassen!