Fit naar de lente toe

Tegenwoordig zijn temperaturen van 15 graden halverwege februari geen uitzondering meer en iedereen is al helemaal in de lentestemming terwijl de echte lente nog moet beginnen. De lente is een periode waarin we er graag op uit gaan. Leuke dingen doen, stedentrip naar een mooie stad, wandelingen door het bos en allerlei andere activiteiten om lekker buiten te zijn. Hier wat tips om goed en fit aan de lente te kunnen beginnen, maar ook om een gezonde levensstijl aan te nemen.

  • Voldoende bewegen

Naast voeding is beweging één van de belangrijkste factoren voor een algehele gezondheid. Het wordt een volwassen persoon aangeraden om minimaal 150 minuten per week intensief te bewegen, verdeeld over meerdere dagen. Doe dat ook zeker, je zult er geen spijt van krijgen. Wandelen met de kinderen, hardlopen door de wijk, een half uurtje zweten in de sportschool of een andere vorm van activiteit. Goed voor je conditie en nog beter voor je algehele gezondheid. Je weerstand gaat er van vooruit en je zult je fitter en energieker voelen.

  • Zorg dat je de juiste vitaminen binnenkrijgt

Om je lichaam een goede weerstand te geven is het belangrijk om voldoende vitaminen binnen te krijgen. Zo heeft vitamine C een grote invloed op jouw weerstand. Deze vitamine zit voornamelijk in groente, fruit en aardappelen. Het is belangrijk dat je van deze vitamine voldoende binnenkrijgt om zo je lichaam aan te sterken. Naast gevarieerde voeding kan het ook raadzaam zijn om voedingssupplementen te slikken wanneer je denkt dat je niet voldoende van deze vitamine binnenkrijgt.

  • Eet gevarieerd

Niet alleen gezonde voeding is belangrijk, ook gevarieerd eten kan een hele positieve invloed op jouw algehele gezondheid hebben. Je lichaam heeft verschillende voedingsstoffen nodig die in verschillende soorten voeding zitten. Zorg daarom dat je afwisselt als het gaat om eten. Zo is het aan te raden om iedere dag fruit te eten, maar kun prima elke dag voor een ander soort fruit kiezen. Zo geldt dat ook voor groente. Ook als het gaat om andere voeding als vlees of vis is het aan te raden om niet een vast patroon te hebben, maar vooral veel te variëren.