De verschillen tussen ombre en balayage

In de zomer zorgt de zon ervoor dat je haar extra uitdroogt, maar wist je dat de zon daarnaast voor een vage haarkleur kan zorgen? Door verftechnieken zoals ombre en een balayage gaan jouw lokken er weer uitzien als nieuw. Maar wat houden deze technieken eigenlijk in? En waarvoor moet jij kiezen? Hieronder lees je meer over de verschillen tussen ombre en een balayage.

Wat is een balayage?

Je haar komt er met een balayage natuurlijk uit te zien, omdat de kleurverschillen niet gestreept zijn, maar subtiel worden aangebracht. Welke kleuren en hoe groot het kleurverschil mag zijn, kies je zelf. Het is een fijne kleurtechniek die op elk haar kan worden toegepast. Hier lees je alles over een balayage behandeling.

Wat is ombré?

Net als balayage komt ook dit woord uit het Frans. Het betekent letterlijk ‘schaduw’. Het is het mengen van de ene kleurtoon naar de andere, meestal met bewegende tinten en nuances van licht naar donker. Doordat steeds meer bekende artiesten (zoals destijds Britney Spears, Beyoncé en Katy Perry) hun haar op deze manier lieten verven, is de trend over de wereld verspreid. 

Er wordt vaak gekozen om bovenaan – bij de wortel – de eigen kleuren te behouden. De kleurbehandeling bij deze manier maakt het haar geleidelijk lichter aan de onderkant. Toch zie je een duidelijke scheidingslijn in kleurovergang bij deze kleurbehandeling.

Duidelijke overgang in kleur

De kleurovergangen is eigenlijk het meest zichtbaar bij ombre. In de kleurbehandeling wordt gekozen voor je natuurlijke kleur bovenaan en een geleidelijke lichte kleur naar onderaan. Dit verschil valt op. Bij de andere techniek is het verschil minder merkbaar. Dan is het meer een verfrissing van je haarkleur.

Voor halflang en lang haar

Balayage is een techniek die op elk haartype kan worden toegepast: lang, kort, krul, stijl, maar ombre is meer geschikt voor middellang tot lang haar. Wil je meer weten? Klik dan hier. Mooi verzorgd haar, dat gun jij jezelf toch ook?

Neem nu contact met ons op voor meer informatie

Ben je ook geïnteresseerd in een ombre of een balayage? Neem dan vrijblijvend contact op, vul het intakeformulier in of maak direct een afspraak. Wij helpen je graag verder.