Amsterdam Fashion Week 2018 met Maria!

Het was weer zo ver, Amsterdam Fashion Week 2018 en ook dit jaar mocht ik weer deel uitmaken van het stylingteam!

Amsterdam Fashion Week (AFW) is een halfjaarlijks evenement dat via runway shows, presentaties en events de Nederlandse mode viert. Deze keer een nieuw concept, nieuwe locatie en een nieuw hairstyling team. Ik was daarom heel benieuwd naar deze editie.

Mijn wekker ging ’s ochtends om 03:00. Om 06:00 was ik bij het Amsterdam Museumplein. Het was nog heel stil en in het midden van het plein kon je de grote witte tent zien, waar de Fashion Week plaatsvond.

De dagen van de Fashion Week zijn erg druk. Het zijn ongeveer 4 á 5 shows per dag. Nadat de stylisten waren gesplitst in 2 teams, konden wij beginnen met de modellen. Een paar dagen van tevoren hadden wij de voorbereidingen al gedaan en de looks geoefend. De eerste modellen kwamen om 06:30 en laatste show duurde tot maar liefst 22:00. Een hele lange dag dus!

De looks voor deze dag waren super tof en divers. Bij de ene show waren het lage knotjes met een nonchalante touch en bij de andere show hadden wij hele kleine krulletjes gemaakt en vervolgens uitgeborsteld zodat het mooi fluffy hair werd. Ook een look met natuurlijke nonchalante beweging kwam erin voor. Zo ging het de hele dag door.. Steeds een ander model in mijn stoel en een andere look creëren. Super leuk!

Tussendoor heb ik ook nog het haar van Danielle Bles mogen doen.

De sfeer was super gezellig, ik heb veel nieuwe mensen leren kennen en weer een nieuwe AFW ervaring rijker ?.

-x- Maria, Haarvisie Rijswijk

Hieronder een paar looks van de gehele show