6 tips om pluizig haar (snel) te temmen!

Je kunt last krijgen van pluizig haar, punt. Dit moeten we gewoon accepteren. Het maakt niet uit hoe kort of lang je haar is. Ook maakt het niet uit of je steil haar hebt of krullen. En als je er dan last van krijgt is het vervelend. Soms is het een bepaalde plek in je haardos, maar ook je hele look kan te lijden krijgen onder pluizig haar. Maar gelukkig is er ook goed nieuws, je kunt pluishaar namelijk temmen met de juiste hydratatie en de juiste behandeltechnieken. In dit artikel geven wij je een aantal expert tips, zodat jij pluizig geworden haar straks snel kunt temmen!

Maar, wacht eens even – hoe krijg je überhaupt pluishaar? (zul je misschien denken)

Nou, kort gezegd zijn er meerdere zaken waardoor je pluizig haar kunt krijgen. Van DNA en (verkeerd) gebruik van hitte tools, tot luchtvochtigheid. Maar de meest voorkomende oorzaak is toch wel uitdroging. Wanneer je haarstrengen droog, beschadigd of poreus zijn, trekken ze meer vocht uit de lucht, waardoor de balans verstoord wordt en je dus pluis krijgt.

Komt er dus vaak op neer dat pluizig haar een teken is dat je haar extra moisture kan gebruiken, in combinatie met wat meer aandacht bij het stylen. 

Nu dit duidelijk is, kunnen we doorgaan naar onze 6 tips! 

  1. Maak een afspraak voor een goede knipbehandeling

Gespleten puntjes helpen niet mee bij pluizig haar. Daarom is het belangrijk om -met enige regelmaat- je haar bij te trimmen en dus een afspraak te maken bij Haarvisie. Denk aan eens in de 6 tot 8 weken. Wil je je haar laten groeien, dan kan het verleidelijk zijn om een een knipbehandeling over te slaan. Maar doe dit niet, want hiermee zorg je alleen maar voor verdere beschadiging en slordige puntjes. Wil je niet teveel lengte verliezen? Vraag jouw stylist dan om er rekening mee te houden, zodat hij of zij een andere technieken kan toepassen en jouw zuurverdiende lengte zoveel mogelijk kan behouden. 

  1. Gebruik hydraterende shampoo

Droogheid is een van de hoofdoorzaken van pluizig haar. In je dagelijkse verzorging kun je daarom gelukkig al meteen iets doen om pluishaar tegen te gaan; het gebruiken van hydraterende shampoo. Hoe beter je haar gehydrateerd is, hoe kleiner de kans dat je haar pluizig makende vocht uit de lucht trekt. Gebruik bijvoorbeeld de INVIGO Nutri-Enrich Nourishing Shampoo van Wella. Deze bevat mineralen en peptides die hydratatie en glans versterken. Als je krullen hebt, voeg dan ook de NutriCurls Cleansing Conditioner toe aan je collectie, voor meer bescherming, hydratatie en cleansing.

  1. Blijf gehydrateerd met maskers

Als je hydraterende shampoos gaat gebruiken ben je al goed op weg. Maar het is dan ook belangrijk om deze op te volgen met intensieve conditioners en maskers. Om dagelijkse conditioning te creëren, kun je de combinatie van Wella-producten hierboven (tip 2) inzetten. Daarnaast kun je ook nog, eens per week of wanneer je lokken er duidelijk aan toe zijn, de Nutri-Enrich Deeply Nourishing Mask of de Fusion Intense Repair Mask gebruiken. Als je meer wilt weten over het gebruik van deze producten, kun je ons altijd om advies vragen in de salons. 

  1. Pas op tijdens stylen en slapen

Wil je pluishaar voorkomen of verhelpen, dan moet je ervoor zorgen dat je haar niet teveel wrijving ondergaat. Ga subtiel om met je haar, bijvoorbeeld bij het stylen. Droog je haar niet door te wrijven, maar dep je haar droog. En gebruik eens niet een handdoek of baddoek, maar stap over op een zacht t-shirt. Zeker als je golvend haar hebt (of krullen), moet je voorzichtig omgaan met je haar. Ook tijdens het slapen kun je wrijving voorkomen. Heb je een katoenen kussensloop? Stap dan over op een zijden sloop. Zo krijgt je haar met minder ruwe wrijving te maken. Zelfde verhaal voor scrunchies, probeer hier ook eens zijden alternatieven – die trekken minder aan je haar, zodat hier ook minder beschadiging zal zijn.

  1. Pas lichte leave-in conditioners toe

Een makkelijke manier om je haar beter bestand te maken tegen luchtvochtigheid en pluis, is het gebruik van leave-in conditioners. Een goede hiervoor is de INVIGO Nutri-Enrich Frizz Control Cream. In tegenstelling tot andere conditioners die je uitwast, blijft deze lichte lotion bij je tijdens het wassen. Zo blijft je haar zacht, glanzend en vol vitaliteit! Wil je hier nog een extra boost aan geven, met diepe hydratatie? Ga dan ook nog voor een laag INVIGO Nutri-Enrich Wonder Balm. Een super goede cocktail om pluis tegen te gaan!

  1. Maak je look af met een gel of olie

Heb je je haar gestyled en voelt het alsof je toch nog een boost kunt gebruiken? Wees dan niet bang om een lichte gel of olie aan te brengen om alles zijdezacht te houden. Heb je golvend haar, dan is NutriCurls Milky Waves hier een hele goede voor. Heb je krullen, kijk dan eens naar de EIMI Curl Shaper. En heb je pluishaar, dan kun je de EIMI Oil Spritz proberen. Deze stylers zijn allemaal ontworpen en gemaakt om gebruikt te worden op droog haar wanneer pluis op begint te komen.

Byebye pluizig haar! Met bovenstaande tips moet je heel ver kunnen komen. Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden en tips, maar bovenstaande kun je zelf snel toepassen. En kom je er niet uit, voel je dan vrij om contact op te nemen of stap gewoon eens een van onze salons binnen. Succes!