6 lang haar kapsels waaarmee je altijd goed zit!

Lang haar, wij houden ervan. Als je mooi, goed en verzorgd lang haar hebt, kun je er alle kanten mee op. Steilen, krullen of vlechten? Het is allemaal mogelijk. Het haar hoeft hiervoor niet per se extreem lang te zijn. Met een haarlengte vanaf de borst kun je al een heleboel leuke looks maken. Ben jij benieuwd naar de meest trendy looks voor jouw lange lokken anno 2020? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, geïnspireerd op onze favoriete celebrity’s.

#1 – Vlechtwerk

Een vlecht is altijd goed, ongeacht welke. Invlecht of visgraatvlecht? Een vlecht ziet er altijd netjes uit en neemt niet veel tijd in beslag. Daarnaast zijn ze ideaal voor de zomer, want je haar plakt op deze manier niet in je nek. Wil je een nonchalante vlecht maken? Trek de vlecht na afloop iets losser. Ook kun je wat plukjes in het gezicht laten vallen. Ga jij liever voor een sexy look? Ga dan voor een strakke vlecht en gebruik een goede hairspray.

#2 – Hoge ponytail

De hoge, strakke staart is een mooie haarstijl voor lang en glad haar. Deze stijl staat het mooist bij steil haar en is heel simpel te maken! Gooi al je haar naar voren (zodat je ondersteboven hangt) en breng met beide handen al het haar naar de bovenkant van je hoofd. Borstel het haar goed zodat er geen lussen meer zichtbaar zijn. Zet de staart stevig vast met een elastiek. Doe daarna een leuke grote wokkel over de elastiek of verberg het elastiekje met een plukje haar uit de staart! Werk alle donshaartjes weg met een stevige haarlak. Deze look is sexy en kan je gezicht een ‘strenge’ uitstraling geven. Je gezicht komt bij deze look heel erg goed naar voren.

#3 – Sixties hair

Ben je op zoek naar een makkelijk kapsel? Dan is’ jaren 60 haar’ het antwoord. Laat je lange (steile) lokken los hangen met een middenscheiding. Deze 60’s look is heel natuurlijk en je moet je haar hiervoor helemaal glad tangen. Dit is dé look van Chanel. Simpel maar stijlvol! Wil jij liever een nonchalante slag in je haar met pony? Dan ben jij meer een Seventies-look-person!

#4 –  Wet look

Alsof je haar is natgeregend. Deze look gaat al jaren mee, zeker in de fashion wereld. Je kunt de wetlook maken in een messy variant of in slicked back stijl. De laatste variant is het haar strak naar achter gekamd. How to? Vrij simpel! Je haar hoeft niet eens gewassen te zijn. Wel moet je je haar van tevoren preppen (voorbereiden op de behandeling). Je moet een flinke dosis mousse gebruiken en vervolgens het haar naar achter föhnen. Voor extra volume toupeer je het haar van tevoren. Gebruik een natte gel of wax voor een nat effect en een haarspray voor een wat droger effect. Voor een grove look gebruik je je handen om te kammen. Voor een fijner effect kies je voor een kam. Heb jij binnenkort een gala, bruiloft, feestje of ga je gewoon een avondje weg? Probeer een variant van de wetlook! De wetlook is enorm sexy.

#5 – Gewafeld haar

Wat is leuker dan wafeltjeshaar uit de jaren 90? Wij zijn er dol op. Met de wafeltang creëer je een volumineuze look. Kies jij voor een subtiele wave? Behandel dan niet je gehele haar met de wafeltang, maar slechts enkele plukken. Of wafel niet de gehele pluk haar, maar bijvoorbeeld alleen de aanzet, het middenstuk en de punten van de pluk. Laat er steile stukken tussen. Maar ga jij voor de wilde variant? Wafel dan je gehele haar! Je hebt in no-time een supervolle bos haar. Ready to party!

#6 – Half updo (het staartje of knotje)

Geen tijd om je haar te doen? Dan kies je gewoon voor een staartje of knotje bovenop. Deze style staat leuk in zowel steil- als krullend haar. Er is een messy variant en een strakke variant. Uiteraard is de messy variant het makkelijkst. Verdeel de hele bovenkant van je haar (van oor tot oor) en maak een staart of knot en trek een paar plukjes los voor een nonchalant effect. Je kunt er ook voor kiezen om minder haar te pakken. Laat het haar boven de oren dan los hangen. Voor een strakke look maak je de afdeling van oor tot oor netter (met puntkam) en kam je het haar netjes naar achter. Maak de look af met hairspray. Dit is een mooie style voor een avondje uit.