Hoe om te gaan met kroes haar

Honderden kleine krulletjes die graag hun eigen weg gaan. Heb jij kroeshaar? Dan ben je waarschijnlijk zelf al op zoek gegaan naar de beste manier om je haar te verzorgen. Om het zoeken wat makkelijker voor je te maken, hebben we de beste tips voor je op een rijtje gezet.

Kroes haar, kroeshaar

  • Ten eerste moet je op zoek naar de beste shampoo voor jouw haar. Het is belangrijk om je haar goed te reinigen met een shampoo die je haar ook nog eens kalmeert. Deze shampoos verbeteren namelijk de elasticiteit van je krullen. Zolang je krullen veerkrachtig zijn, kun je ze makkelijker onder controle houden. De hydraterende elementen in de shampoo zorgen daarnaast voor een mooie en gezonde bos krullen. Probeer verschillende shampoos uit, maar sla de drogisterij versies alvast over want we garanderen dat het het waard is om voor een erkend kappersmerk te gaan. Wanneer je gaat zoeken naar het juiste product, kijk dan even op de ingrediëntenlijst of er geen Sodium Lauryl Sulphate(SLS) en Ammonium Lauryl sulphate(ALS) in zit. Dit zijn producten die je haar uitdrogen. Wij verkopen veel haarverzorgingsproducten van Agadir. Deze zijn zeer geschikt voor kroeshaar door de speciale argan olie.kroes haar, kroes haar
  • Gebruik áltijd conditioner. Wel alleen in je haarpunten anders ziet het haar er vettig uit en het voorkomt die vervelende droge haarpunten. Omdat je haar krult, komen de natuurlijke oliën er veel langzamer en moeilijker bij. De bescherming die de conditioner om je haar heen legt, zorgt ervoor dat je haar vochtig blijft. Om je haar gedurende de dag vochtig te houden kun je ook nog een speciale haarolie aanbrengen. Agadir biedt ook een conditioner aan met argan olie. De perfecte aanvulling op je shampoo dus.
  • Borstel of kam je haar alleen als het vochtig is. Als je je haar namelijk droog gaat borstelen, krijg je echt enorm pluizig haar en beschadig je het haar ook nog eens. Daarnaast kun je het beste een speciale borstel gebruiken met wijduitstaande tanden, zoals de speciale Tangle Teezer, die het kroeshaar ontklit. Speciaal voor “Thick, Wavy, Afro en Curly Hair”! Deze is bij ons verkrijgbaar in de salon voor maar € 14,95.

kroes haar, kroeshaar

Moet je snel ergens heen en wil je je haar drogen? Helaas pindakaas, een föhn is echt niet aan jouw kroeshaar besteed. Laat het drogen aan de lucht en gebruik bovenstaande producten om het haar soepel te houden gedurende de dag.

  • De belangrijkste tip hebben we voor het laatst bewaard, namelijk een keratine behandeling. Met een keratine behandeling voor kroeshaar wordt krullend, pluizig en kroeshaar weer zacht en glad en de krul zwakker. De resultaten zijn ronduit verbluffend!
  • Keratine is een eiwit dat van nature in je haar zit. Bij een gezond kapsel bestaat zo’n 88% van je haar uit keratine, maar dit percentage neemt af bij intensief stijlen en verzorgen. Het wordt zwakker, pluizig en breekt eerder af. Door de structuur en eigenschappen van kroeshaar is het lastig om het glad en steil te maken. Met de keratine behandeling kroeshaar van Haarvisie bereik je dit effect wél, in een fractie van de tijd en zonder de nadelige effecten van straighten of chemisch behandelen. Je kroeshaar wordt weer glanzend en ziet er gezond uit. Maak meteen een afspraak.

Meer lezen over keratine behandelingen en hairextensions laten zetten

Voor meer inspiratie kunt u een kijkje nemen op het Instagram account kapsalon Haarvisie.