De nachtmerrie van vele mannen, kaal worden. De beste optie is meestal het er in zijn geheel af te scheren. Er gaan daarom vele verhalen rond over hoe je kaalheid tegen kunt gaan. Helaas zijn de meest verhalen precies dat, fictieve verhalen. Wij zetten een aantal fabeltjes voor je op een rij.

haaruitval mannen

#1 Als je vaak een helm of pet op hebt, word je sneller kaal.
Meteen de meest gehoorde statement, maar het is gelukkig niet waar! De helm of pet zit namelijk aan de buitenkant van je haar en heeft helemaal geen effect op wat er aan de binnenkant van je hoofdhuid gebeurt.

#2 Als je kalend bent en je haar te veel kamt, word je sneller kaal
Nogmaals, wat je van buitenaf met je haar doet, heeft vrijwel geen invloed op je haargroei. Het borstelen en kammen stimuleert daarentegen wel de bloedsomloop in je hoofdhuid Dit zou voor een gezondere hoofdhuid kunnen zorgen.

#3 “Kaalheid zit aan mijn moederskant, dus ik word sowieso kaal”
Ja, het is erfelijk, maar je kan het net zo goed krijgen van je vaderskant. Je kunt eigenlijk niet eens exact aan je familie zien of je zelf ook kaal wordt of hoe groot de kans wordt. Er is namelijk niet 1 gen in je lichaam die bepaalt dat je kaal wordt, dit is een combinatie van meerdere genen.

#4 Als je na je 40e nog al je haren hebt, zul je ook niet meer kaal worden
Helaas, er is geen magische grens waarop je opgelucht kunt ademhalen. Het valt niet te voorspellen wanneer je kaal wordt. Je kunt alsnog binnen 10 jaar kaal zijn nadat je de 40 bent gepasseerd.

#5 Kale mannen zijn mannelijker
Dat zou nog eens een leuk feit zijn..maar jammer genoeg klopt het niet. Kaalheid wordt veroorzaakt door het hormoon dihydrotestosteron, maar dit hormoon heeft niets te maken met hoe mannelijk je bent en helaas draagt het ook niet bij aan je libido.

Maar wat kun je wél doen om kaalheid te voorkomen? Zoals gezegd is kaalheid erfelijk bepaald dus zal het nooit te voorkomen zijn, maar er zijn wel manieren om het proces uit te stellen. Zo is uit onderzoek gebleken dat roken de haarzakjes vernietigt en de bloed- en hormooncirculatie in de hoofdhuid vermindert. Dus denk je dat kaalheid in de familie zit en wil je er alles aan doen om het proces tegen te houden? Stop dan vandaag nog met roken.

Daarnaast zijn er vele producten op de markt om haaruitval tegen te gaan of het haar dat je hebt voller en dikker te maken. Ook bij Haarvisie verkopen we enkele producten, zoals de Anti-Hairloss shampoo van American Crew en de producten van Nioxin. Vraag je stylist voor advies over welk product voor jou het beste werkt!