De zomer mag dan heerlijk zijn, maar je haar lijdt er vaak onder. Het zwembad, de vochtige lucht en de hitte kunnen namelijk heel wat haarproblemen veroorzaken. Wat je ertegen doet? Wij zetten de meest vervelende problemen én oplossingen op een rij!

  1. Haar dat pluist

Net je haar geföhnd, eenmaal buiten is je haar dankzij de hitte meteen weer een pluizenbol? Wij kennen het probleem! Niet cool. Wrijf daarom nooit met een handdoek je haar droog, maar wikkel je natte haar in een absorberende microvezelhanddoek (Aquarius Hair Turban € 23,95). Föhn het vervolgens in model en gebruik daarbij altijd een anti-frizz stylingproduct dat speciaal ontwikkeld is voor ‘smoothing’ (Keratherapy Smoothing Cream € 30,95). Uiteraard met hitte bescherming. Vergeet niet te eindigen met de koele stand om pluis tegen te gaan.

  1. 2. Een vette aanzet

Warm weer betekent zweten en daar komt ook een vettige haaraanzet bij kijken. Iedere dag je haar wassen is geen oplossing, want daar kan je haar weer droog van worden. Wees ook voorzichtig met het scrubben van je hoofdhuid. Je haar mag dan wel schoon aanvoelen, door je hoofdhuid te masseren stimuleer je de talgproductie juist en komen oliën alleen maar eerder terug. De oplossing? Droogshampoo! (Keratherapy Dry Shampoo € 24,95)

  1. Droog haar

Chloor is ontzettend slecht voor je haar en moet je dus zo veel mogelijk mijden. Nu snappen wij ook wel dat een verfrissende duik in het zwembad onvermijdelijk is tijdens je vakantie, maar probeer daarbij het volgende in acht te houden. Maak voordat je in het zwembad duikt je haar nat en smeer het in met conditioner. Of knoop je haar in een knot bovenop je hoofd zodat de punten van je haar niet nat worden). De conditioner zorgt ervoor dat chloor minder makkelijk kan intrekken. Ook belangrijk: spoel je haar na het zwemmen altijd meteen uit!

  1. Een vervaagde kleur

Helaas, de felle zon zorgt ervoor dat je haarkleur veel sneller vervaagt en daarom moet je je haar, net als je gezicht, beschermen tegen UV straling. Dit doe je met een speciale spray met SPF (Agadir Hair Shield Spray Treatment € 39,59). Let ook op tijdens het douchen: hoe warmer het water, hoe meer de pigmenten van je haar worden aangetast. Zet de douche dus een graadje lager. Ook je shampoo is van belang. Sulfaten kunnen het vervagen van je kleur versnellen. Kies dus voor sulfaatvrije haarproducten.