3 basistips voor mannen bij dunner wordend haar!

Voor veel mannen is het een nachtmerrie waarvan ze hopen dat die geen werkelijkheid wordt: dunner wordend haar en -uiteindelijk- langzaam kaler worden. Een dunner wordend kapsel is geen pretje, zeker niet als je een mooie volle haardos hebt. Veel mannen krijgen door dunner wordend haar te maken met een aangetast zelfvertrouwen.

Gelukkig zijn er diverse methoden om dun haar tegen te gaan. Voorkomen is lang niet altijd mogelijk, maar er zijn wel dingen die je kunt doen tegen dunner wordend haar. In deze blog lees je 3 goede tips die je kunt gebruiken als je als man te maken krijgt met dunner wordend haar.

1. Eet gezond en zorg voor de juiste vitamines en mineralen

Een van de factoren die sterk van invloed is op (on)gezond haar, is je voedingspatroon. Als je slecht en ongezond eet, vererger je daarmee het probleem van dun haar. Zorg er daarom voor dat je voldoende groenten en fruit eet, zodat je alle benodigde vitamines en mineralen binnenkrijgt. Drink daarbij -dagelijks- voldoende water, met als richtlijn: minimaal 1,5 liter per dag. Je kunt hierbij overigens ook gebruik maken van voedingssupplementen. Zo weet je in ieder geval zeker dat je de juiste stoffen binnen krijgt voor een gezonde haargroei. Let met name op vitamine A, vitamine B8, vitamine C, D, en E, zink, niacine, calcium en magnesium.

2. Probeer stress te vermijden

Wie te maken krijgt met dunner worden haar, doet er goed aan om stress zoveel mogelijk te vermijden. Stress zorgt namelijk voor een verergering van haarproblemen bij mannen. Probeer daarom, bij stress op je werk of in een relatie, meer ontspanning te pakken. Plan bewust momenten in waarop je relaxed een muziekje luistert, ga tijdig naar bed of plan eens een korte vakantie of stedentrip in. Zo kom je meer aan je rust toe en verlaag je het risico op dunner wordend haar. 

Bonustip om stress te beperken: ga lekker sporten! Lichaamsbeweging heeft een bewezen effect op je gezondheid in het algemeen, maar dus ook op je stressniveau.

3. Drink voldoende water

Je hoofdhuid vormt een belangrijke factor bij de gezondheid van je haar. Hoe beter je hoofdhuid gehydrateerd is, hoe meer je dunner wordend haar kunt voorkomen. Ook hier geldt dat voldoende water drinken überhaupt goed is voor je vochtbalans, afvoer van gifstoffen en de werking van je vitale organen – waaronder dus ook je (hoofd)huid. Drink op z’n minst een derde van je lichaamsgewicht aan water per dag, in deciliters. Dus weeg je 90 kolo, dan drink je 30 deciliter water per dag. Dit komt neer op 3 liter.

Last but not least willen we nog meegeven dat roken en (overmatig) alcoholgebruik ook niet goed zijn. Sowieso niet voor je algehele gezondheid, maar dus ook niet voor de kwaliteit en groei van je haar. Sterker nog; deze twee zaken kunnen ervoor zorgen dat haaruitval versneld wordt. 

Dus wil je dunner wordend haar tegengaan? Hou je dan in ieder geval aan bovenstaande tips. Dan heb je er in ieder geval alles aan gedaan. Succes!