Een kleurcorrectie van je haar laten uitvoeren? Dat kan bij ons!

Een kleurcorrectie laten uitvoeren komt steeds vaker voor. Welke voordelen biedt een kleurcorrectie? Hoe gaat een kleurcorrectie in zijn werk? En, ook niet onbelangrijk: waar moet je op letten als je kiest voor het aanpassen van je kapsel met een specifieke kleur? In dit blog beantwoorden we deze belangrijke vragen over het uitvoeren van een kleurcorrectie.

Waarom en wanneer is een kleurcorrectie van je haar nodig?
Kiezen voor een kleurcorrectie is nodig als je zelf (of je kapper) bezig geweest bent/is met het verven van je haar, zonder daarbij het gewenste resultaat te bereiken. Kort gezegd: er is iets misgegaan bij het kleuren van je haar. De kleur is niet geworden wat je ervan verwacht had en dat wil je natuurlijk rechtgezet hebben. Want als er iets is dat je niet wilt, is het wel op een ongemakkelijke manier over straat lopen met een ongewenste haarkleur.

Ook kan het zijn dat je ontevreden bent met je huidige haarkleur. Ook dan is een kleurcorrectie een optie. Als je jezelf in dit beeld herkent, kun -afhankelijk van je haarkleur en haarkwaliteit- je kiezen voor een kleurcorrectie. 

Dan kun je weer trots over straat lopen en met een opgeheven hoofd naar je werk gaan. Een kleurcorrectie geeft je haar dus weer de gewenste kleurtint terug. Naast dit grote voordeel, dat feitelijk het belangrijkste doel is van een kleurcorrectie, is het aanpassen van je haarkleur bij een salon veilig en kan dit relatief snel worden uitgevoerd. Dat is een tweede voordeel van het corrigeren van je haarkleur. 


Hoe gaat een kleurcorrectie in zijn werk?

Bij kleurcorrectie worden corrigerende behandelingen op het haar toegepast, die zorgen voor een verandering van de haarkleur. Het tarief en duur van de behandeling zijn afhankelijk van de huidige haarkleur, de gewenste kleur en de haarkwaliteit.

Van zwart naar blond is een flinke verandering en vereist dan ook meerdere behandelingen. Voor dit soort ingrijpende kleurveranderingen kan het gebeuren dat het kapsel in meerdere sessies behandeld moet worden. 

Je kunt in ieder geval niet verwachten dat je precies dezelfde haarkleur terugkrijgt. We moeten namelijk altijd denken aan je haar en de kwaliteit ervan. Reken dus niet op absolute perfectie.

Een kleine accent verandering of een iets lichtere of donkerdere haarkleur verven kan doorgaans wel in één of twee behandelingen gerealiseerd worden.

En zijn er meerdere behandelingen nodig? Dan is het misschien wel een investering, maar je kunt dan wel lang vooruit met een prachtige, op jou afgestemde én unieke haarkleur.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie

Ben je ook geïnteresseerd in het laten uitvoeren van een professionele kleurcorrectie? Neem dan vrijblijvend contact op, vul het intakeformulier in of maak direct een afspraak. Wij helpen je graag aan de voor jou perfecte haarkleur.