Welke scheiding in je haar past het beste bij jouw gezicht?

Een scheiding in je haar is weer hipper dan ooit. Belangrijk startpunt is het bepalen van de vorm van je gezicht. Nooit over nagedacht? Of misschien schat je jezelf wel helemaal verkeerd in. Haal eens je haren uit je gezicht en kijk in de spiegel. Trek met je (goedkope) lippenstift een lijn op de spiegel vanaf de haarlijn op je voorhoofd rondom je gezicht. Vergelijk het met de onderstaande voorbeelden. Welke vorm heeft jouw gezicht?Face-Shape-Finished-Banner, scheiding in haar

Langwerpig/Rechthoek

Met een groot voorhoofd zoals topmodel Tyra Banks, behoor je vaak tot de langwerpige gezichtsvormen. Goeie tip, van Tyra zelf, laat een mooie pony knippen. Welke scheiding? Een middenscheiding maakt het hoofd iets breder en ronder en dus minder langwerpig.
NO GO: Te lang en steil haar. Om het gezicht wat boller te maken kun je beter je haar krullen.

oblong face, scheiding in haaroblong face2, scheiding in haar

Diamant

Je krijgt misschien wel eens te horen dat je boos kijkt, terwijl je gewoon voor je uit aan het staren bent. Deze sterke blik komt door jouw diamantvormige gezicht. Je kaaklijn en voorhoofd hebben dezelfde breedte, terwijl je jukbeenderen juist weer wat uitsteken. Om de warmte en zachtheid terug te brengen in je gezicht, raden we aan om een zij scheiding in je haar te nemen. Ook leuk: Je haren naar achteren in een knot of staart of je haren achter je oren.
NO GO: Een middenscheiding, zeker als je steil haar hebt. Ga voor de laagjes!

diamond-shape, scheiding in haardiamond shap 2

Vierkant

Lucky you, vierkante gezichten schijnen het meest fotogeniek te zijn! Kijk maar naar Angelina Jolie. Vierkante gezichten ogen even breed als dat ze lang zijn en hebben vaak zeer opvallende jukbeenderen en kaaklijn. Om deze harde lijnen te breken raden we aan om laagjes te laten knippen en een zijscheiding te nemen. Een schuine pony kan je gezicht ook een stuk ronder en zachter maken.

NO GO: vermijd rechte pony’s en middenscheidingen. Deze volgen de vormen van je gezicht en maken je uitstraling harder.

scheiding in haar138320997RH466_84th_Annual_

Hart

Een sprekend gezicht met smalle kin en hoge jukbeenderen. Om het gezicht wat zachter te maken en meer aandacht op je wangen te leggen, raden we aan een diepe zijscheiding te nemen. De meeste haarstijlen zullen je fantastisch staan, maar kijk uit voor kort haar dat op de hoogte van je kaaklijn of kin valt.
NO GO: Een korte strakke pony. Dit maakt je gezicht nog breder.

heart shapeheart face, scheiding in haar

Ovaal

Heb jij even geluk, dit is de makkelijkste vorm van allemaal! Je kan er eigenlijk alles mee. Heb je het idee dat je gezicht toch wat langwerpiger is dan de standaard ovaal vorm, dan raden we een zijscheiding aan. Zo wordt je gezicht weer wat breder.
NO GO: Die zijn er niet, makkelijk he!?

oval-shape-faceThe Academy Hosts Hollywood Costume Luncheon, scheiding in haar

Rond

Willen mensen graag in je wangen knijpen of vinden ze je vaak ‘schattig’, dan heb je waarschijnlijk een rond gezicht. Jammer genoeg zal ook elke extra kilo zichtbaar zijn in je gezicht. Om je gezicht wat minder rond te maken kun je in ieder geval het beste wat langer haar hebben. En de perfecte scheiding? In het midden of een verre zijkant. Hoe meer verticale lijnen hoe langer jouw gezicht oogt. NO GO: Geen korte pony’s en niet teveel volume aan de zijkanten. Hier wordt je gezicht juist voller van.

round faceround face

Meer lezen over haarstyling & haarverzorging

Voor meer haar inspiratie kunt u een kijkje nemen op het Instagram account van Haarvisie uit Rijswijk.