Wist jij dit al over onze haar toners?

Dagelijks praten wij in de salon over haartoners en wij gebruiken deze ook heel vaak in combinatie met kleur- of knipbehandelingen. Maar wat is een toner nou precies en wat doet het voor je haar?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een toner moet je zien als een milde kleuring, een extraatje na een highlight- of bleach-behandeling. Met een normale kleuring kun je lichter of donkerder gaan; met een toner haal je ongewenste tinten zoals geel en oranje uit het haar en voeg je karakter toe aan de kleur. Een toner wordt altijd gebruikt na afloop van een bleach behandeling. Denk bijvoorbeeld aan tinten als ice blond, beige blond, grijs blond, rosé/strawberry blond, champagne blond, peach hair, violet en blauw. Daarnaast kun je met een toner de natuurlijke haarkleur iets lichter maken, zodat de kleur beter overloopt, bijvoorbeeld met highlights. Dit zorgt voor een mooi, natuurlijk effect.

 

Helaas werken de toners het beste op de lichtste haarkleuren. Als we het over bovenstaande kleuren hebben, zoals ice, beige, grijs en pastel tinten blond, pakken deze toners alleen op ultra blond haar. Voor de dames met donker haar is dit erg jammer. Het is namelijk lastig om donker haar ulta blond te krijgen. Vaak is het daarom ook niet mogelijk om zo’n kleur te bereiken binnen één kleurbehandeling.

 

 

 

 

 

 

 

 

Toners zijn natuurlijk niet alleen voor blond haar, maar ook voor bruin en donkerder haar. De toners geven het haar een mooie warme of koele touch, of dit nou blond of bruin is.

 

Afhankelijk van de kwaliteit van het haar blijft een haar toner tussen 5 en 20 wasbeurten zitten. Hoe zorg je ervoor dat je het effect zo lang mogelijk behoudt? Je kunt de kleur van je (blonde) toner langer mooi houden door een blonde shampoo voor koel blond haar te gebruiken of bijvoorbeeld een warme kleurconditioner voor warm blond haar. Wij geven standaard een kleurconditioner mee bij elke uitgebreide kleurbehandeling, zodat je thuis je kleur mooi kan bijhouden. Voor pasteltinten of bij grijsblond haar, mengen wij de Olaplex nr. 3 vaak met een bijpassende kleurconditioner, zodat je je eigen persoonlijke masker voor thuis hebt. Zo blijft je tint er goed uit zien.

 

Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor een retouch haar toner. Dit is een tussentijdse behandeling die je bestaande kleur een opfrisser geeft of net een iets andere tint kunt nemen. Handig voor tussen de langere behandelingen door.

 

Liever persoonlijk kleuradvies? Kom bij ons langs of stel je vraag via Facebook, Instagram of Whatsapp.

 

 

Openingstijden

Maandaggesloten
Dinsdag9:30 - 17:30
Woensdag9:30 - 17:30
Donderdag9:30 - 20:30
Vrijdag9:30 - 17:30
Zaterdag9:00 - 16:30
Zondaggesloten

Reageren

Naam*
E-mailadres*
Website
Reactie
Plaats reactie