Deze klassiekers gaan nooit uit de mode!

Perfect hair makes the men! Sommigen zeggen dat men als eerste naar je schoenen kijkt. Wij denken dat je kapsel daar nog boven staat. Daarom is het van belang dat jij de klassiekers kent.

  • Opscheer

Opscheer kapsels oftewel “fade” zijn jaren populair onder de Nederlandse mannen en dat zal voorlopig onveranderd blijven. De opscheer is makkelijk in onderhoud. Je hebt alleen een maandelijks bezoek aan de kapper nodig. Een groot aantal populaire kapsels zijn inclusief een fade. Opscheer kapsels werken prima samen met bv. Een slick back, pompadour of scheiding. Een opscheer kapsel zal je zeker niet misstaan en je zit niet vast aan een bepaalde haarstijl, waardoor je makkelijk kunt combineren. Er zijn verschillende varianten:

De lage opscheer: ook wel de klassieke of reguliere opscheer genoemd. Deze variant wordt vaak gekozen door de Nederlandse man omdat het een goede basis is voor combinaties met bijvoorbeeld klassieke herenkapsels. De haarlijn begint met gemillimeterde haren onderaan de nek en worden langer richting de bovenkant van het hoofd.

De hoge opscheer: een nieuwere en op dit moment trendy variant. De gradatie van korte naar lange haren begint vanaf ongeveer het midden van het hoofd en oren.

De kale opscheer: een variant waarbij de zijkanten en achterkant van het hoofd kaal zijn. De overgang van kort naar langere haren begint vanaf de oren in plaats van vanaf onderaan de nek (zoals bij de klassieke variant).

haar knippen heren, herenkapsels, herenkapper Den Haag
  • The French Crop

Less is more! De French Crop is een klassiek herenkapsel geschikt voor alle leeftijden. Bij dit kapsel is de bovenkant langer als de zijkanten. De bovenkant wordt vervolgens recht naar voren of iets naar een zijkant in model gebracht. Het haar kan je gewoon in zijn natuurlijke valling laten vallen en een product is niet noodzakelijk. De French Crop dient natuurlijk gedragen te worden. Ook is dit kapsel ideaal voor mannen met dunner wordend haar. Doordat het haar licht naar voren wordt gebracht kunnen dunnere en kale plekken bedekt worden. Hoewel je dit kapsel niet hoeft te stylen is het belangrijk dat je ongeveer iedere drie weken het kapsel bij laat werken.

haar knippen heren, herenkapsels, herenkapper Den Haag
  • The Buzz Cut

De Buzz Cut, oftewel gemillimeterd haar, wordt uitsluitend met de tondeuse (stand 0 tot en met stand 4) in model gebracht. Er worden dus geen scharen gebruikt. Echter heb je hier wel een geschikt gevormd hoofd voor nodig want het staat niet bij iedereen. Let ook op met littekens of deukjes op je schedel, deze worden namelijk zichtbaar. Qua leeftijd is het een kapsel dat vooral door jonge mannen wordt gekozen. Maar dit is natuurlijk helemaal zelf te kiezen. De buzz cut is ook erg populair bij mannen die kalend aan het worden zijn. Als je nooit eerder een gemillimeterd kapsel hebt gehad zul je merken dat je het in het voorjaar en najaar extra koud zult hebben. Heb je goed dekkend haar of heb je nog nooit eerder je haren gemillimeterd? Dan kan het gebeuren dat je hoofdhuid gevoeliger is voor UV-straling, zeker in de zomer.

haar knippen heren, herenkapsels, herenkapper Den Haag
  • The Slick Back

De Slick Back was er al in de jaren ’20 en is ook nog de laatste jaren erg populair. Dit kapsel is geschikt voor mannen van alle leeftijden en makkelijk te combineren met bv. een undercut. Dit kapsel is perfect voor stijl haar. Als je krullend haar hebt kun je het beste voor een ander kapsel kiezen. Het gaat namelijk een strijd worden om je haren recht in model te krijgen. Het kapsel haalt je gezicht meer naar voren. Als je last hebt van een terugtrekkende haarlijn, moet je niet voor de Slick Back gaan. Het zal de inhammen accentueren. Het minimum qua haarlengte is 5 centimeter. Langer is beter.

haar knippen heren, herenkapsels, herenkapper Den Haag
  • The Side Part

The Side Part oftewel ‘scheiding’ wordt gevormd door een korte achterkant en zijkanten en is geschikt voor ieder haartype, type gezicht en elke gelegenheid. De scheiding is geaccepteerd als een gedegen kapsel met een vleugje ondeugend in de mix. De scheiding wordt tegenwoordig gedragen door kinderen, tieners en mannen en is dus niet leeftijdsgebonden. Je haarlengte zal tussen de 5 en 10 centimeter moeten zijn. Als het korter is zullen je haren overeind blijven staan en bij langer haar bestaat de kans dat je veel pomade of wax moet gebruiken om je haren in model te houden.

haar knippen heren, herenkapsels, herenkapper Den Haag
  • The Pompadour

Deze opvallende haarstijl met volumineuze kuif is een eeuwenoud succes (inmiddels 300 jaar oud!). Bij de Pompadour wordt het volume bovenop het hoofd gecreëerd. Bij dit kapsel moet het haar niet te fijn zijn. Het heeft juist wat dikte nodig om het volume te houden. Je zult verschillende technieken moeten toepassen om het kapsel in model te brengen en het is vanwege die reden daarom niet een van de meest praktische of snelle kapsels. Je kunt kiezen voor een gladde Elvis Presley inspired look of nonchalanter zoals James Dean. Je haarlengte zal minimaal 10 centimeter moeten zijn om enigszins de typerende kuif te kunnen creëren.

haar knippen heren, herenkapsels, herenkapper Den Haag

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan dan jouw afspraak snel en eenvoudig online. Bellen kan natuurlijk ook, je kan ons bereiken via 070-3368328 of via WhatsApp 06-30477560.

Whatsapp